Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11998 odpowiedzi:
  • 3 lata temu
    Witajcie. Domii8, nieczęsto tu zaglądam, stąd moja spóźniona reakcja na Twoje wołanie. Oczywiście, że jest szansa, że będzie dobrze. Mój mąż był operowany w 2014 r przez zespół prof Borówki w ECZ w Otwocku. Przyjmował chemię przed operacją, ma wytworzony sztuczny pęcherz z jelita. Badanie usuniętych węzłów chłonnych po operacji wykazało, że nie było przerzutów. W chwili operacji miał 56 lat, do tej pory pracuje, jest normalnie czynny zawodowo. Co pół roku usg, raz w roku TK, jest dobrze. Oboje uważamy, że podjęcie decyzji o usunięciu pęcherza przedłużyło mu życie. Niebagatelną rolę w tym odegrali koledzy z Forum - Czarownica, Dona, Heniu, Gaja - serdecznie pozdrawiam .
  • 3 lata temu
    Ja się strasznie boję, mam 24.05. pobyt w szpitalu na pobranie wycinka. Ile się czeka na wynik?
  • Domii8 ,tak jak napisała Kama58,jest szansa to trzeba z niej korzystać z tym,że nikt Ci nie powie jak będzie naprawdę ,po prostu trzeba z tym walczyć,a i być dobrej myśli.Nie ma nigdzie przerzutów to bardzo dobra informacja ,trzeba to tylko utrzymać.Ja już jestem 4 lata po zabiegu,z tym że zabieg miałem robiony w Chorzowie "Urovita".Jeżeli chodzi o prof. Chłostę to jeden z najlepszych urologów w kraju,a również liczący się w Europie,nie mogłaś trafić lepiej.Rok temu miałem u niego zabieg resekcji guza i pobrania wycinka do badań.Jaga70 pobranie wycinka odbywa się w znieczuleniu miejscowym,trudno określić ile będziesz czekać ale do miesiąca musisz się z tym liczyć. Pozdrawiam Jacek.
  • 3 lata temu
    Domi jak mama?
  • 3 lata temu

Witajcie, chciałabym porozmawiać na priv z kimś, kto jest po operacji cystektomi i mógłby się podzielić swoim doświadczeniem. Mój partner czeka na tą operację. Potrzebuję informacji jak mogę pomóc, jak się przygotować, co jeszcze zrobić. 

• Witaj Ann100  

Jestem 5 lat po zabiegu pytaj 

postaram się odpowiedziec

Pozdrawiam Wojtek

• 3 lata temu
    Dziękuję, za odpowiedź. Napisałam na priv.
  • Ann100 masz wiadomość na priv

• 3 lata temu
    Przepraszam, że Wam tu wszystkim zawracam głowę, ale nie mam przed kim się wygadać. Może po krótce opowiem na czym polega mój problem. Na początku lutego miałam cystoskopię i w jej wyniku skierowanie do szpitala na pobranie wycinka. Nie można wykluczyć rozrostu progresywnego. Pomimo, że lekarz określił to jako pilne, dostałam termin na 24 maja.. Dziś dzwonię w sprawie przyjęcia, a tu się okazuje, że mam być przyjęta 11 sierpnia, czyli za kolejne dwa miesiące. Jestem załamana. W jakim państwie my żyjemy. Tyle mam czekać z podejrzeniem nowotworu?
  • 3 lata temu
    Witajcie, mój mąż jest 3 lata po usunięciu pęcherza. Na noc zakłada worek do zbiórki moczu 2l. Niektóre worki przeciekają, są może źle zgrzane. Czy ktoś z Was ma sposób na sprawdzenie szczelności worka przed założeniem? A może dodatkowo czymś taki worek zabezpieczacie? Proszę o radę

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat