Rak jelita grubego

14 lat temu
Rzadko czytam wypowiedzi na temat raka jelita grubego, nie wiele o tym wiemy :( Spadło jak grom z jasnego nieba :(
3782 odpowiedzi:
  • Bedzie najpierw TK I na drugi dzien operacja albo trzeci zalezy kiedy bedzie wynik z TK mam nadzieje ze przerzutow nie bedzie bo mama powiedziala ze na chemie nie bedzie szla ze tak zle sie czula po niej I ze jej nic nie dalo. ... zobaczymy trzeba byc dobrej mysli ale strach I tak bedzie ;(
  • Możliwe, że chemia nie będzie konieczna :) póki co trzeba czekać cierpliwie a wiem jakie to ciężkie :( staraj się być dobrej myśli. Jestem z Tobą <3
  • Dziekuje <3
  • Zastamawia mnie jeszcze jedno spytalam mamy dokladnie o wynik teraz z kolonoskopi to na koncu pisze stadium 3A jak miala operacje rok temu tez tak pisalo w wyniku hist a jak teraz to sprawdzilam to pisze Stadium IIIA: Nowotwór nacieka błonę podśluzową* lub mięśniówkę właściwą* oraz zajmuje 1-3 regionalnych węzłów chłonnych*. To co juz wiadomo ze znowu jest w wezlach chlonnych przerzut. ? ;( ;(
  • Guz kalafiorowaty zajmujacy jelito na wysokości esicy nie przepuszcza aparatu endoskopowego . Adenocarcinoma T1N1a Stadium IIIA tak pisze teraz to po sprawdzeniu wydaje mi sie ze jest jak wtedy :( ze jest ten przerzut ;(
  • Hm ale skąd ani wiedzą o przerzucie do węzłów? Musze o tym poczytać bo zglupiałam
  • Teraz doczytałam Twoją poprzednia wiadomość. Może napisali to stadium w odniesieniu do pierwotnej diagnozy? Przecież podczas kolonoskopii nie wycinają węzłów chłonnych wiec nie mogą stwierdzić cxy są przerzuty do nich. Tk tez nie było. Wydaje mi się, że tu chodzi o stadium Mamy choroby w momencie wykrycia. Mam nadzieję, że się nie mylę. Po prostu w trakcie kolonoskopii nie określa się zajęcia węzłów a tu pisze konkretnie N1-na jakiej podstawie to napisali? To samo z błoną podsluzowa -przecież ani tk anj operacji jeszcze nie było. Najlepiej abyście wyjaśnili te wyniki z lekarzem bo mi coś tu nie gra. Trzymaj się <3
  • Nie wiem wlasnie musze tez poczytac niby ten IIIA znaczy ze przerzut w wezle chlonnym ale chyba poczekam do operacji I jak wytna to wtedy zobaczymy co wyjdzie na badaniu hist pat czy tak samo juz nic nie wiem ;(
  • No mama tez twierdzi ze poczeka do operacji I co potem wyjdzie a TK miala teraz na koniec marca I bedzie miala wlasnie przed operacja jeszcze
  • Izabela81 moze masz racje I moze napisali tak w odniesieniu do pierwszych wyników ja juz nic nie czytam poprostu poczekam do operacji I pozniej na wynik bedzie dobrze musi byc :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat