Rak jelita grubego

14 lat temu
Rzadko czytam wypowiedzi na temat raka jelita grubego, nie wiele o tym wiemy :( Spadło jak grom z jasnego nieba :(
3782 odpowiedzi:
  • Majo ja pytałam kilka dni temu Sierotkę o kontakt w Gliwicach - jej mężowi bardzo pomogła Dr nauk medycznych Katarzyna Galwas Kliber.
  • Bolek1950 dziękuję Ci.
  • Majo Tu wiek nie ma znaczenia ze po 50 ce obowiązek są młode i też maja gady jelita znam 35 latka i miął 2 razy zamykaną stomie A to że tate wysłali do domu to w onkologi normalka nawet na dwa tygodnie wysyłają aby poprawić wyniki Czy tata ma rentę i dodatek pielęgnacyjny i grupę Bo to mu sie należy
  • 8 lat temu
    Bolek1950, Tato ma rentę z KRUS z powodu depresji, ma całkowitą niezdolność do pracy. By dostać dodatek pielęgnacyjny musiałby mieć także niezdolność do samodzielnej egzystencji a to oznacza znowu komisję. Wiemy o raku dopiero od marca i nikt nie pomyślał o sprawach urzędowych. ;(
  • Majo Tak ale warto 153 po drodze nie chodzi tu chodzi grupę w stopniu znacznym i to sie staje na komisję w CPR i taki wniosek wypełnia lekarz Rodzinny A w tym przypadku bez problemu dostanie
  • 8 lat temu
    Bolek1950, chyba o innym dodatku pielęgnacyjnym mówimy, bo ten, o którym ja wspomniałam wypłaca KRUS i wynosi on obecnie 208,67 zł. O tym z CPR nie pomyślałam. Doczytałam jeszcze teraz, że dodatek z CPR już nie przysługuje z przypadku pobierania tego z KRUS.
  • Majo Tak tylko z jednego źródła możesz pobierać zasiłek Ja na KRUS sie nie znam sie i nie wiem jak tam jest
  • Mówicie o tym samym dodatku tylko z innych instytucji. Dodatek z KRUS jak i ZUS wynosi te 208 zł, ale jest go podobno ciężej dostać i trzeba stawać na ich komisje. Jeśli chodzi o to z cpr to jest to 153 zł, ale przyznawane bez problemu. Tak jak mówi Bolek można pobierać jeden z nich.
  • 8 lat temu
    Łukasz93, jak się czuje Twoja Mama?
  • Proszę doradźcie mi bo mam mętlik. Tato dostał skierowanie do szpitala z rozpoznaniem nowotworu.lekarka kieruje go do zwykłego szpitala -nie na onkologię, cxy to dobra kolejność?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat