Rak jelita grubego
Rzadko czytam wypowiedzi na temat raka jelita grubego, nie wiele o tym wiemy :( Spadło jak grom z jasnego nieba :(
-
Dziękuję Bolek 1950 - nie bierze żadnego antybiotyku wiec kupie na pewno. Zawioze tez sokowirowke i będziemy robić soki.
-
Mi lekarz dzis powiedzial.ze to taty wina , ze nie mial zroionej morfologii , bo mial przyjsc na kontrole i przyniesc mu badania wszystkie od diabetyka
. Tylko.ze diabetyka mial za 3 miesiace i wlasnie od niej wyladowal w szpitalu. Wypieral mi sie prosto w twarz. Zapomnial ze tata u niego byl pol roku wczesniej i skarzyl sie na odbyt itd
. Powiedzialam mu pare slow
. Bylam szczera do bolu.Spytal sienie czy chce na kolonoskopie,a ja mu na to,ze takie pytanie to powinien od niego juz dawno tatus uslyszec
. pacjent nie skarzyl sie na ktew czy zmiane stolca, a jak to niby mial zobaczyc jal jest niewidomy.Normalnie nie moge sie uspokoic
.
-
Kochani prosze napiszcie mi czy to możliwe żeby człowiek, który dobrze się czuje, miał apetyt, nie gorączkowal, załatwial się 'normalnie ' mial IV etap raka jelita? Dostaje juz do głowy. Patrząc i rozmawiając z tatą nie mogę uwierzyć w to co się dzieje. Niech już ten kolejny tydzień mija bo ta niepewnosc mnie wykończy :(
-
Basia 40-ale trafiłaś na lekarza. Co za konowal. Brak mi słów! Wyobrażam sobie co czujesz czekając na wyniki histo. Będziemy je mieć mniej więcej w tym samym czasie. Proszę Boga abyśmy obie miały dobre nowiny.
-
Witaj Izabela
Tak jest to normalne to tylko jelito i może wiele nie odczuwać jakich kol wiek dolegliwość nie ma żadnych buli organizm jest silny to się tylko cieszyć że tak jest A może jest pomyłka w opisie TK to się często zdarza ostatnio Ja też miałem zły opis
-
Bolek 1950 tato jeszcze nie miał TK - guz wyszedł przy kolonoskopii-3cm. Jeszcze tydzień czekania na wyniki. Wszystko wskazuje na raka ja tylko pocieszalam się, że może to nie jest aż tak zaawansowane bo nie ma gorączki ale teraz juz wiem, że to o niczym nie świadczy :(
-
Izabela81 To jeszcze może sie okazać że to polip to nie jest wyrok ty sama sie dołujesz przestani tyle myśleć nawet jak by to był guz to go wytną do tego jest chemia czy radioterapia Nawet to stomię wyłonią a jelito mogą leczyć to głowa do góry a będzie dobrze idź na spacer i nie myśl o głupotach
To ja jestem w gorszym stanie i nie dopuszczam myśli o chorobie I Tato robi to samo przy tym nie ma gorączki czy osłabienia
-
Bolek 1950 egoistka ze mnie -marudze, szukam pocieszenia a Ty też przecież chorujesz. Staram się jak mogę ale ze nie rozmawiam z nikim na ten temat - wszystko co mi ciąży wylewam tu na forum. Trzymam kciuki za Ciebie! Ściskam
-
Izabela
Nie jesteś żadną egoistka każdy szuka pomocy i na to jest to forum abyśmy sobie pomagali i doradzali jeden drugiemu i dzielili sie swoim doświadczeniem Wiem jak to jest ja też kiedyś zaczynałem i pytałem i Teraz pomagam innym przyzwyczajać sie do tego życia Ja swojej chorobie nie myślę i na to nie zwracaj uwagi tylko pytaj chodzi jestem z innego wątku ale ten temat mi też bliski Jestem też w grupie stoików tam jest temat jelita grubego i to Młodych ludzi i dzieci które już maja stomie Tak ze pytaj ile chcesz Jak nie masz z kim pogadać to chętnie na priv Pozdrawiam
-
Izabela81, mój Tato nie miał żadnych objawów (poza częstymi gazami) i całkiem przypadkowo wyszło, że ma raka jelita z przerzutem do wątroby. Żadnej krwi utajonej, zatwardzeń, czy innych niepokojących sygnałów, wilczy apetyt.
Ta choroba jest tak podstępna, że dziwię się, że do tej pory nie wprowadzono obowiązkowej kolonoskopii po 50-tym roku życia.
Mój Tato ma 58 lat i nie doczeka już emerytury. Przedwczoraj miał dostać czwartą chemię, ale spadł mu poziom erytrocytów i odesłali go do domu. Przejął się tym bardzo, wpadł w złość. Raz ma lepsze dni, raz gorsze, ale widzę, że rak wykańcza go psychicznie. Wykańcza też mnie i Mamę, nie ma dnia, bym o tym nie myślała.
Szukam teraz kontaktu z kimś w Gliwicach. To chyba ostatnia deska ratunku....