Rak jelita grubego
Rzadko czytam wypowiedzi na temat raka jelita grubego, nie wiele o tym wiemy :( Spadło jak grom z jasnego nieba :(
-
Basia 40- mój tato czuje się dobrze,ponieważ nie domyśla się, że ma raka. Nie wiem co to będzie gdy już się dowie -jest tak słaby psychicznie - szczególnie odkąd zmarła mama (miała 50 lat ; ( ) U taty tu nie było winy lekarki, o anemii wiedział ale nie chciał położyć się do szpitala i robił badania na własną rękę co opóźnilo o wiele miesięcy diagnozę. Szkoda tylko że nie powiedziała mu ze podejrzewa raka, myślę, że wtedy nie upierałby się tak i położył na te kilka dni. Dlatego we mnie tsk mało nadziei :( właśnie ze względu na tą pozną diagnozę. Również ciężko mi bardzo - a musze udawać, że wszystko ok bo gdy moja mała 15 miesięczna córka widzi, że płaczę-też wybucha płaczem.Zostały mi tylko noce gdy w spokoju mogę się wypłakac. Przy tacie też udaję - wyciągam go na spacery, na lody -póki możemy :( robie zdjęcia, filmuje jakby jutra miało nie być :( tak bardzo chciałabym cofnąć czas o ten rok i zajrzeć do tego skierowania :(
-
Majo tu sie nie ma co obwiniać ani lekarki guz rośnie bardzo szybko ja jestem tez pod kontrolom i po chemii byłem było czysto i TK maiłem robione często i okazało się ze w danym TK wyszły przeżuty też mam na wątrobie miałem zabieg chemia i dalej je mam Walczymy do końca Tak dużo zależy od lekarza jak dba
-
Izabela81, nie myśl w ten sposób, bo się wykończysz. Tato jest dorosłym człowiekiem, powinien sam dbać o swoje zdrowie. Mój dbał, regularnie chodził po lekarzach i co?
Ja też mam wyrzuty sumienia, że przywoziłam mu tony słodyczy, piekłam ciasta i pozwalałam pić ten gazowany syf, a w tym wszystkim tylko cukier i chemia. Żałuję, że nie urodziłam jeszcze dzieci i Tato może już nie doczekać wnuków. Takie myślenie strasznie zatruwa życie, więc spycham je gdzieś w kąt. Trudno, stało się, teraz trzeba skupić się na leczeniu.
-
Izabela Tu płacz do niczego dobrego nie prowadzi tylko się dołujesz a twoje zdrowie jest też bardzo ważne Nikt z nas nie zna jutrzejszego dnia dziś jest nasze jutro nie jest nasze Anemie można podnieść sa elektrolity można kupić i wiele innych suplementów diety Ja tez mam obniżoną bo jestem trakcie chemii
Pozdrawiam
-
Bolek1950, ktoś winny być musi ;)
Wydaje mi się strasznym zaniedbaniem, że wykryli u Taty raka dopiero wtedy, gdy pojawiły się już przerzuty. Rozumiałabym to, gdyby Tata nie chodził do lekarza i generalnie miał zdrowie gdzieś, ale on chodził, regularnie. Onkolog, urolog, psychiatra, nie było miesiąca, żeby nie było jakiejś wizyty. Ten rodzaj raka rozwija się przecież latami, gdyby Tacie zrobili badanie 2-3 lata temu, może nie miałby jeszcze IV stadium...
Wiem, jestem rozgoryczona i szukam winnych... ciężko jest sobie z tym poradzić ;(
-
Majo nie znam jak było wcześniej U was ale TK powiano być robione jak juz wiedzieli że jest rak Rak rośnie powoli do kand go sie nie ruszy jago ruszą a jest wysokiej złośliwość to szybko rośnie Ja w Listopadzie miałem czysty TK a Kwietniu już był 1,9 cen a w Lipcu już 2,5 przy zabiegu Tak wiem jaki to jest bul jak nie można pomóż A jeszcze gorzej jak lekarze są bez radni na danego gada
-
Majo, Bolek 1950 - wiem, że tak nie mogę. Mojego męża przy mnie nie ma jest nadal na emigracji wiec nie mogę sobie pozwolić, żeby się rozchorowac, bo przecież są dziewczynki. Tłumacze tak sobie, ale serce robi swoje. Majo przykro mi, że to IV stadium -to tak niesprawiedliwe. Szczególnie, że Twój tatuś się badał. Oby dane było Ci cieszyć się Nim jak najdłużej.
-
Ja nadal wierze w cuda. Naiwne, ale bez tego byłoby jeszcze ciężej.
-
Bolek 1950 dziękuję za Twoje rady. Czy mogę kupić Tacie te elektrolity czy musi to być skonsultowane z lekarzem?
-
Iazbela Możesz kupić to są tabletki ja je też sam biorę sporadycznie do tego witamina c 100 to nie jest szkodliwe Chyba ze tato bierze jakiś Antybiotyk to nie dawaj możesz sie zapytać lekarza rodzinnego ale też są dobre buraczki ich sok koperek natka pietruszki i jak wiele owoców Cyrusowych i białe mięso jak najwięcej zieleniny