Rak jelita grubego
Rzadko czytam wypowiedzi na temat raka jelita grubego, nie wiele o tym wiemy :( Spadło jak grom z jasnego nieba :(
-
Emko super Kochana niech mama dba o siebie niech się kontroluje ,dobrze odżywia i odpoczywa cieszcie się z Nią razem .Piękna informacja oby takich dużo na tym forum .Pozdrowienia gorące dla Was :D
-
;)
Witajcie, kochani!
Wynik tk-guz stoi w miejscu.nie rosnie.nie ma przerzutow.wezly chlonne czyste.NACIEKI SIE ZMNIEJSZAJA!! Mama szczesliwa.Wszyscy szczesliwi.trzeba cieszyc sie ta chwila.
Pozdrawiam was i zycze samych dobrych chwil.
-
Dominiko :Dale jestem zniesmaczona Twoim wpisem :/..." U nas sytuacja taka, że tata fizycznie w rewelacyjnej kondycji, psychicznie ogólnie też ok, są chwile kiedy mu smutno, ale jest bardzo, bardzo dzielny........ Wiem, że to już beznadziejna sytuacja, ale nie rozmawiamy o tym. Żyjemy z dnia na dzień, a ja robię wszystko żeby był szczęśliwy. ..." Na pewno robisz wszystko? z Twojego opisu wynika ,że spisałaś tatę na straty a On żyje na przekór wszystkim i wszystkiemu.Eh wyprowadż mnie z błędu może zle zrozumiałam ...oby :( Zyje ma się dobrze skoro tak o Nim piszesz ,cieszcie się a nie czekajcie na jakiś koniec :( To pieknie że jest taki i walczy ,a Wy czy Mu pomagacie? czy patrzycie jak na straceńca? Wybacz smutne :(
-
Witajcie, zaglądam, ale nie piszę. Sama nie wiem dlaczego. U nas sytuacja taka, że tata fizycznie w rewelacyjnej kondycji, psychicznie ogólnie też ok, są chwile kiedy mu smutno, ale jest bardzo, bardzo dzielny. W tym roku miał 2 operacje przerzutów do wątroby. Podczas drugiej nie udało się usunąć zmiany tylko przeprowadzono alkoholizację, będzie po 29tym nadal dostawał chemię i w lipcu kolejna operacja alkoholizacji zmiany w wątrobie. Wiem, że to już beznadziejna sytuacja, ale nie rozmawiamy o tym. Żyjemy z dnia na dzień, a ja robię wszystko żeby był szczęśliwy. Jsk zawsze wszystko robi sam:
- sam jeździ na badania
- sam jeździ na motorze, nawet woził mnie pare dni temu na ścigaczu Yamaha- taki kolos co 300 kg waży
- pracuje w gospodarstwie
- zarządza pracownikami
Życie wygląda tak jakby wszystko było ok.
-
Witajcie. U nas dalej czekamy na wyniki chemia przerwana po prostu rece opadaja ile mozna czekac potem znowu powiedza ze za pozno na cokolwiek. A tak to mama w miare funkcjonuje apetyt ma przytyla a z tymi calymi workami to meksyk raz sie trzyma 2 dni a raz idzie 2 na dzien rana jak byla tak jest dalej zadne cuda nie pomagaja. Dobrze ze w pracy z dziecmi zaczely sie wyjazdy na rozne rajdy i wycieczki to jakos funkcjonuje. Pozdrawiam Was cieplutko :D
-
Cześć Emka :D mojej mamie zostało jeszcze 3 chemie, wujek ostatnio wziął mamę do lekarza który jak twierdzi pomógł mu kiedy przechodził czerniaka, lekarz ten badał mamę metoda NLS i zalecił by brała dużo suplementów, chyba 5 różnych rodzajów tabletek w dużych ilościach, do tego tran, całkowicie odrzucić cukier i owoce bo w nich też dużo cukru. Nie wiem co o tym myśleć... Nie znalazłem żadnego naukowego artykułu na temat tej metody badania. Trochę to jest dziwne.
-
Witam wszystkich cieplutko!
Co u was? Jak wasi bliscy? Lukasz, Katarzyna? U nas powolutku.mame czekaja dwie serie chemii i w lipcu koniec.jak na razie..potem badania i sie zobaczy.na razie czekamy na wyniki z tk, ktore maja byc w ponieedzialek.
Czytam was regularnie choc nie mam czasu pisac :/
Pozdrawiam wszystkich bardzo mocno.
Evelyne, zagladasz tu czasem? Sciskam cie i mam nadzieje, ze wszystko jest dobrze.
-
Kochani niebawem będziemy tworzyc listę chętnych na spotkanie weekendowe ,będziemy wspólnie ustalać miejsce fajne na wypoczynek.Dlatego pomimo sezonu truskawkowego ,piszcie się .Spotkanko jak tradycja już nakazuje ,będzie we wrześniu. :D <3
-
Malami20 witaj masz rację tylko badanie może uratować życie ,badanie dokładne i w porę.Własnie już się namierzam i w czerwcu biegne zrobic parę badań.Pozdrawiam Ciebie serdecznie :D
-
Witam!
Niewiele wiem w tym temacie. Wiem jedynie tyle (w sumie ostatnio się przekonałam), że TRZEBA się regularnie badać. Straciłam bardzo ważną osobę, którą właśnie zabrał mi ON - RAK, dokładnie właśnie nowotwór jelita grubego.
Proszę Was, badajcie się. Chwila bólu i czyste sumienie oraz większe szanse na wyleczenie.