Rak jelita grubego

14 lat temu
Rzadko czytam wypowiedzi na temat raka jelita grubego, nie wiele o tym wiemy :( Spadło jak grom z jasnego nieba :(
3782 odpowiedzi:
  • Mamy dzwonić w piątek. Powiedzieli, ze jeśli jest podejrzenie nowotworu to zlecają dodatkowe badania :( czyli nowotwór jest na pewno ;(
  • Mieli masę wyników z badań przeprowadzonych 1ego czerwca ale taty wyniki nie przyszły
  • Nic na pewno. U nas wynik jest zly i przyszedl w 10 dni. Moze wlasnie robia dodatkowe badania by go wykluczyc. U Was ciagle jest jeszcze szansa,ze bedzie dobry. A jak tata? Jest juz w szpitalu?
  • Mysle ,ze to jest wlasnie dobry znak , ze go nie ma . Badz dobrej mysli. Mi sie tak kiedys wlasnie przytafilo, ze wszystkie dziewczyny mialy juz swoj wynik , a ja nie. Przyszedl 2 tygodnie az pozniej i byl dobry. Moi rodzice mieli wczoraj 41 rocznice slubu i dostali taki prezent?
  • Witam Majo Mam prośbę jak dajesz Tacie pestki to zgłoś to onkologowi 3 dnie przed 3 po chemii nie wolno brać pestek Dziś rozmawiałem ze swoim onkologiem to jest Do nauk med i on mię spytał czy brałem jak brałem to już mogę jechać do domu nie czekać na wynik bo nie poda chemii Pozdrawiam
  • 8 lat temu
    bolek1950, nastraszyłeś mnie, schowałam pestki.
  • Majo w 100% to nie jest straszenie ja zapytałem onkologa to w twoje sytuacji Bo ostatnio odpowiedziałeś że kilogramami nie dajesz ja na to nic nie odp. bo jak nie jestem pewny w 100% procentach to nie odpo,Jak tato ma większe przerwy nisz tydzień to możesz podawać
  • 8 lat temu
    Dzięki bolek1950, jestem naprawdę wdzięczna. <3 Tato dostaje chemię 3 dni pod rząd i potem 11 dni przerwy. Zjadał 3 pestki dziennie, ale teraz już są schowane. Wrócimy do nich po chemioterapii.
  • Basia40 nie, nie dałam taty do szpitala bo nie podobało mi się to jak chcieli to przeprowadzić. Powiedzieli, że jeśli chce najpierw badania i konsylium to będzie to bardzo długo trwało. Ja nie chce czekać na każde z badań dwa tygodnie jak nie dłużej. Nie mam też pewności ze będą chcieli zastosować radioterapie. Bardzo chciałabym aby leczono go w Gliwicach czekam tylko na wynik histopatologiczny. Basia 40 ja nie mam nadzieji ze to nie rak, zbyt dużo na niego wskazuje -3cm, utrata wagi (7kg ) anemia, krew utajona. Jak tu mieć nadzieję? :( powiedziano mi ze w przypadku gdy na wyniku z kolonoskopii pisze ze jest podejrzenie nowotworu to badania czasem trwają dłużej. Basia 40 musimy być silne.
  • Majo kontaktowałas się już może z Profesorem? Jak czuje się Tato?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat