Rak jelita grubego

14 lat temu
Rzadko czytam wypowiedzi na temat raka jelita grubego, nie wiele o tym wiemy :( Spadło jak grom z jasnego nieba :(
3782 odpowiedzi:
  • Basia40 dużo czytałam (Ty zresztą pewnie też ) i coś w tym jest, że trzeba próbować żyć normalnie. Wiem ze przed nami wiele nieprzespanych nocy, morze wylanych łez -tego nie da się uniknąć,bo kochamy naszych Tatusiów. Ale musimy wierzyć, że będą z nami mimo choroby, że leczenie pomoże. Oby tak było.
  • Moj tata idzie dzis z mama do chirurga onkologa. Izabela81. Jak to jest z ta karta onkologiczna. Nam mial zalozyc lekarz w szpitalu. Mowil pozniej o problemach z serwrem i dal nam pilne skierowanie do chirurga onkologa i tam bylo napisane skierowanie w celu wydania karty cito. Czy ta karta to jest cos co dostajesz do reki? Tata chce miec zabieg w szpitalu w Toruniu mimo ze w Bydgoszczy jest duze centrum onkologiczne. Mowi,ze ma do nich zaufanie. Postanowilismy uszanowac jego decyzje
  • Basia40 nam kartę wydał lekarz rodzinny gdy tato pokazał mu wynik z kolonoskopii gdzie pisało podejrzenie nowotworu. Nie znam się na tym niestety ale podejrzewam, że chirurg onkolog tez może wystawić. Dobrze ze juz działacie,mnie opóźnia brak wyniku histo.
  • To ważne, żeby leczył się Tato tam gdzie czuje się dobrze. Gdy pojechaliśmy z Tatą do szpitala w poniedziałek w celu rejestracji -jak Tato spojrzał na szpital od razu miał niemiłe wrażenie. Okazało się zresztą ze tam nie będzie się leczył.Wiem, że to nic przyjemnego wizyta w jakimkolwiek szpitalu ale tam negatywna reakcja była natychmiastowa.
  • No zobaczymy. O 12 maja wizyte. Lekarz rodzinny wysyla mnie na kolonoskopie. Mam 39 lat. Obudzil sie teraz jak tata jest chory juz. Powinien dac mu rok wczesniej chociaz jak nazekal na pieczenie odbytu. Mam taki zal. Bo co innego jakby sie nie leczyl u niego.
  • Nie dziwie Ci sie wcale :(
  • Tata ma miec 30.06 Tk.Dziesiec dni czekania na wynik i wtedy operacja . Strasznie to przedluzaja. Czy ltos z Was zna dobrego chirurga onkologaco przyjmuje prywatnie w Bydgoszczy?
  • W Katowicach tez długo czeka się na TK. Kurcze a tu tak bardzo czas się liczy
  • Wlasnie. Race opadaja.tata strasznie nerwowy ?
  • Czy ktos z Was wie jak to wyglada w CO Bydgoszcz?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat