Rak jelita grubego
Rzadko czytam wypowiedzi na temat raka jelita grubego, nie wiele o tym wiemy :( Spadło jak grom z jasnego nieba :(
-
To jest rok porazki.zaraz po nowym roku moj synek Oli zlamal sobie noge w udzie.Jak szlismy do szkoly sie przewrocil na chodniku i poszla kosc udowa.okazalo sie ze mial tam cyste ktora rozpuscila kosc.Juz chodzi i ma w kosci szyne zesrubowana na zawsze.Potem moja Mama dostala olbrzymiego ataku trzustki i jest juz w szpitalu 4 miesiace w bolach.Nie daja jej prawie zadnych szans... Takiego mialem dola caly ten czas i teraz ten guz mnie juz dobil doszczetnie
przepraszam forumowiczow za moje zachowanie... szczerze dziekuje za odzew i nawet te ciezsze slowa.Po prostu psychicznie nie wydalam juz.Boje sie tej wizyty i boje sie uslyszec werdykt.To stwardniale jelito grube moze byc czyms innym? Czytam w necie od 6 dni wszystko.wykluczylem Chrona i inne powazne choroby jelit.mam tez problemy z przelykaniem sliny od kilku miesiecy.badalem sie endoskopowo przez nos i nic nie wykazalo.wtedy jeszcze nie wiedzialem ze to moze byc powiazane z rakiem jelita...
-
Bartek my tutaj mamy dużo empatii :Dale ostre ;)jak too ująłeś słowa też są potrzebne .Ty zamknij ten net ,bo za chwilę wyczytasz ,że masz szansę zostać prezydentem USA ;)
Jeśli badanie wykaże ,co wykaże ,a nie wiadomo czy wykaże raka czy inny problem to chłopie wtedy bierzesz się za bary z tym czymś i pokazujesz ,że masz pewną część ciała i się nie dasz.O to nam tylko chodzi w komentarzach pisanych .Jak nie chcesz jeszcze zafundować sobie lekarza psychiatrę to koleżanka Ci napisała :wyjdz z domu ,weż żonę i synka i wal do parku na kręgle itp.Tak to nie śmieszne wiesz? Takimi zachowaniami jak te Twoje teraz oddziałujesz na żonę destrukcyjnie.Jak myślisz skąd będzie miała siły by Ciebie wspierać w leczeniu jak już teraz osłabiasz ją na maxa? .Zamknij ten ch...y net i idz z rodziną na spacer .Poniedziałek niebawem i zaczną się badania .Wtedy będziesz myślał co dalej.OK? <3i możesz na nas liczyć :D
-
nie wiem dlaczego mi wysyla po dwa razy moje wpisy.Napewno sam bym sobie poradzil podobnie jak Wy mili ludzie radzicie mi.Bynajmniej ciezko mi sie samemu przekonac ze taki twardy duzy guz to cos innego niz rak.Lekarze tez zwariowali podczas badania palpacyjnego(fizykalnego) tej esicy.Juz trzech lekarzy ,dwoch rodzinnych i jeden proktolog polski mnie badalo i wszyscy robia wielkie oczy jak dotykaja ten twor w moim podbrzuszu.Wiem ze jestem ci..a. i wiem ze placze i uzalania niczego nie zmienia.Mam jeszcze malutki cien nadziei ze moze to uchylkowatosc jelita i ze moze jakims cudem mialem zapalenia ktorych nie czulem?i mi pogrubily i stwardnialy sciane jelita.innych wytlumaczen nie ma.sorry ludzie.przepraszam ze sie tutaj tak wynurzylem....Podziwiam was wszystkich tutaj.Naprawde.przeczytalem cale 70 stron tego blogu.pozdrawiam i dzieki jeszcze raz za slowa otuchy
-
dz Sierotka.masz racje.zrobie tak jak mowisz.
-
Bartku jak piszesz post to wybierz raz odpowiedz nie klikaj kilka razy ;)po za tym masz opcję :edytuj komentarz to wybierz te opcję i uruchom Backspace ,wyczyść treść i wklej kropke ,cokolwiek i wyslij ,lepsze to niż ta sama treśc po pare razy.Badaniem palpacyjnym lekarz nie określi co Ty tam masz ,ale z racji nauki i doświadczenia może mieć podejrzenia.Dużą nadzieję mają tutaj piszący a nie cień nadziei .Czytałeś tyle stron to zapewne to wyczytałeś .My nie napiszemy Ci ,że będzie dobrze bo jasnowidzami nie jesteśmy.OK? Czekaj spokojnie na badania i nie rycz bo faceci nie ryczą ;) ;)
Ps no kolego naczytałeś się zwrotów medycznych :uchyłkowośc jelita ,esica ,no no tylko nie pouczaj lekarzy w poniedziałek bo Cie odeślą gdzie pieprz rosnie ;)ha ha
-
Dzięki Sierotko, dziś lepiej. Nawet trochę w kuchni pomógł :) i nie było biegunki.
-
Bartku ja się cieszę ze w Niemczech mieszkam tutaj szybko we wszystkim działają.Ja mam kolonoskopie w poniedziałek i tez umieram ze strachu a mam nie cale 32 lata i co ja mam powiedziec?U mnie od dwóch miesięcy występował papkowate stolce ale od paru dni sie uregulowalo i mnie tez cale dnie brzuch bolał na szczęście przeszlo ,ale i tak ide na kolonoskapie z pełnymi gaciami jak to się mówi.U mnie krwi nie widac i robiłam tez pare razy na krew utajona i tez negatywne wyszly.Ja szczerze powiem ze strasznie się raka boje i jeszcze choruje na nerwice lekowa.Napisz proszę tego guza lekarz ci wybadal przez powloke brzuszna?Mi gastrolog tak nadal i powiedzial ze wyczuwa waleczek ze stolcem teraz juz nie wiem sama.Zycze powodzenia
-
Sierotko rano mam to wypic cztery godziny przed badaniem.To ja juz sama nie wiem,ja chyba zwariuje przed tym badaniem,na pewno będę wyla jak Male dziecko i słyszę juz jak lekarz mi mówi ze mam guza
-
Murzynko22 witaj zrób tak jak zalecił lekarz ,u nas jest inaczej .Ale tam lekarze wiedzą czego oczekują od pacjenta.Nie zamartwiać się na zapas i napisz nam co pokazało badanie.Trzymamy kciuki :D
-
Izko no widzisz powoli wszystko się poukładane. Ozdrawiamy Was cieplutko <3