Rak jelita grubego

14 lat temu
Rzadko czytam wypowiedzi na temat raka jelita grubego, nie wiele o tym wiemy :( Spadło jak grom z jasnego nieba :(
3782 odpowiedzi:
  • Hm różnie po cięzkiej operacji ,po paru kolejnych zrosty jelit itp trudne sprawy bez chemioterapii ,bez przerzutów na razie pięć lat mija w tym roku w listopadzie od zachorowania.Biega :Djak szalony ,żyje intensywnie jest nie najgorzej byłoby jeszcze lepiej gdyby dbał o siebie ale trochę nie dba. :DI też z wyrokiem o złośliwcu.Nie martw się powinno być dobrz szybko rozpocząć leczenie to gwarant powodzenia. :DPozdrowionka dla mamy trzymajcie się cieplutko <3 :D
  • Ja juz kompletnie nie rozumiem tego wszystkiego. Tato był u rodzinnej dzisiaj pokazać wynik histopatologiczny i powiedziała, że za wcześnie się cieszymy bo w wyniku nie ma mowy o tym guzie a powinno być. Według niej wycinek znów został niepoprawnie pobrany i skierowała tatę do onkologa. Ja myślałam że skoro napisane jest ze jest aktywne zapalenie błony śluzowej z nadzerka i nie pisze nic o komórkach rakowych to tego raczyska nie ma. Według niej - niekoniecznie. A już tak się cieszylismy :(
  • Izko witaj tworzy się jakiś chaos autorytatywne jest badanie kolonoskopii to czy tam jest mowa o guzie czy o polipię? jęsli o polipie to z polipami jest tak :moga być rakowe lub nie .To badają jak usuwają polip z jelita w trakcie kolonoskopii .Izko trzerba uporzadkować wiedzę czyli czy jest guz czy tylko polip?I i jak macie wynik histopatologiczny to tylko wizyta u onkologa u rodzinnego nie ,bo szkoda czasu.
  • Sierotko jest mowa o guzie 30mm w wypisie z kolonoskopii a w wyniku histo mowa tylko o zapaleniu
  • No to gdzie ta rodzinna widzi raka? biegajcie na wizyte do dobrego onkologa Izko by On wsio ocenił.Pytanie czy pobrali materiał z guzka? hm nie znam się na takich sprawach KOchana .Może i Ona ma rację zastanawiając się nad guzkiem wiesz? tylko onkolog .
  • Sierotko dzwoniłam do Gliwic -mimo że wynik histopatologiczny nie wykazał raka przyjmą tatę ponieważ ma kartę dilo. W poniedziałek mam dzwonić się umówić na pierwszą wizytę. Powiedziano mi ze wynik histo może być prawidłowy ale 100%gwarancji da nam badanie wyciętego całego guza. Uspokoili mnie mówiąc ze faktycznie to nie musi być rak bo bywają guzy nie będące rakami. I tego będę się póki co trzymać :)
  • No to super :DIzko pokazałaś determinację w walce o zycie taty ,ależ On ma córkę <3 <3 Ale kochana bez szampana to Ci nie przejdzie ;)dojedziemy z mężusiem na koniec świata do Ciebie i taty ok? :D :Dha ha Trzymajcie się kochani powodzenia i pisz pisz do nas tutaj. <3 :D
  • Jak najbardziej Sierotko :) zapraszam serdecznie!!! :) Szampanik będzie odpowiednio schłodzony ;)
  • Izko zrobimy spotkanie forumowe blisko Was ok? :D :D A Ty będziesz koordynatorem <3 <3 :D
  • Oo super pomysł! Będę mogła się sprawdzić w tej roli :) <3

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat