Rak jelita grubego
Rzadko czytam wypowiedzi na temat raka jelita grubego, nie wiele o tym wiemy :( Spadło jak grom z jasnego nieba :(
-
Majo nie aktywna karta to znaczy ze była zamknięta bo już byliście pod stałą opieką onkologa Lub kartę mieliście w domu Karta nie jest cały czas aktywna Ja też mam nie aktywna ale ja ją mogę wznowić bo jest w Punkcie DILO w tym szpitalu gdzie mam chemie To teraz tylko bardzo dobry chirurg jest potrzebny
-
Iza81. Odebraliscie wynik? Moj tatus wlasnie teraz jest u onkologa. Odbiera Tk. Mi w pracy wszystko z rak leci.
-
Tk czyste. Rtg klatki czyste. Usg brzucha ok. Lekarz zwolal konsylium o 13. Proponuje operacje. Nic nie wspomnial o radio czy chemii poprzedzajacej. Ten strach co dalej.
-
Basia40 tylko się cieszyć z wyników ,nie wiem jak traktuje się takie guzy czy radio ? czy chemią? do operacji pytajcie lekarzy zanim zaczną operować ,to taty Twojego zycie ma prawo zadawać pytania i oczekiwać odpowiedzi ,które bedzie rozumiał i oczekiwać zabiegów na które wyrazi zgodę .Minęły czasy ,że nie dyskutowało sie z lekarzem o metodzie leczenia .Powodzenia . :D <3
-
Ciesze się bardzo że TK i usg czyste -to świetna wiadomosc. Oby teraz już było z górki :) my wyników nie mamy :( jutro mamy znów dzwonić :(
-
Basia 40 cxy pamiętasz może jak duży był guz zapalny u wujka Twojego męża?
-
Taki sam jak guz mojego taty czyli 5 cm. Dlatego mielismy nadzieje,ze to moze byc to samo. Wujowi bardzo szybko zrobili operacje. Przez rok mial stomie. Lekarze bardziej panikowali przy tej drugiej operacji,bo niby bardziej skomplikowana byla. Teraz juz jest ok. Zero workow i je prawie wszystko. Operacje mial 3 miesiace temu.
-
Iza81. I co u Was słychac? Mój dzień był do kitu. Najpierw kolezanka z pracy powiadomila mnie ,ze zmarla naszego znajomego zona na nowotwor. Pozniej spotkalam kolezanke ktora plakala ,bo zmarl jej szwagier i to na raka odbytu. Ten dzien to dla mnie jakas masakra. Jeszcze wracajac do domu samochodem widzialam dziewczyne lezaca na ulicy cala we krwi.Nie wiem czy jeszcze zyla. Na dzis mam juz dosyc. Majo czy Twoj tata mial radio lub chemie przed operacja guza jelita?
-
Basiu 40 tak mi przykro :( jakbyś jeszcze miała mało smutku :( my nadal bez wyniku to jest jakaś kpina :(
-
Izo to kpiny tam trzeba kogoś zjechać :(W chorobie gdzie każdy dzień sie liczy oni gubią wynik .Tak skutkuje zła praca jeszcze wciąż na wielu stanowiskach.Masakra .