Rak jelita grubego

14 lat temu
Rzadko czytam wypowiedzi na temat raka jelita grubego, nie wiele o tym wiemy :( Spadło jak grom z jasnego nieba :(
3782 odpowiedzi:
  • Cześć Agnieszka 76-dobry pomysł. Pojade do taty w piątek, bo wtedy ma wizytę u rodzinnej i o to zapytam. Będę przy nim gdy to usłyszy,choć wiadomo bez wyniku histo nie będzie w stanie podać więcej szczegółów.
  • Izabela81 Pakiet onkologiczny wystawi lekarz rodziny na podstawie wyniku HP bo na podejrzeniach nie wystawi żaden lekarz Chyba ze wcześniej na jakimś badaniu było podejrzenie Meta z Katą idzie bardzo szybko tak jak podała Agnieszka ja w ciągu 20 dni od rejestracyj do poradni chirurgicznej po zabieg i to poważny do wypisu tyle trwało A bez karty bym czekał ok 3 miesie
  • Witam . Jak to jest z ta karta?Tate na kolonoslopie kierowal szpital . Ma teraz wypis ze szpitala w ktorym napisali ze za 10 dni odebrac wynik w sekretarkacie i lekarz powiedzial ze wtedy do rodzinnego po skierowanie na operacje i wtedy ustala termin.To kto ma zalozyc ta zielona karte? Moze wiecie jak to jest?
  • Czy jest na tym forum ktos z Torunia?
  • Basia 40 Każdy jeden lekarz który prowadzi tate jak i rodzinny i nawet Felczer Tylko to sie trzeba upominać i być upartym bo oni lubią zwodzić że sie nie należy bo sie juz jest u danego lekarza To nie prawda karta sie nalezy
  • Bolek 1950-myślę, że podejrzewał nowotwór tylko niczego niestety tacie nie powiedział. Ja przez przypadek wyczytałam u taty w papierach :anemia i dodatni wynik testu na krew utajona (był to skrót) lekarz powiedział tacie ze ma sobie porobić badania (usg brzucha itd) ale nie powiedział ze podejrzewa raka jelita. Wtedy na pewno wyglądałoby to inaczej.Tato zaczął od usg brzucha potem klatka piersiowa, następnie gastroskopia, która się nie udała bo tato ma bardzo silny odruch wymiotny i samym końcu to co powinno być zrobione na samym początku czyli kolonoskopia.Tyle czasu przez to straciliśmy :( tyle mogło się stać , pogorszyć :( nic już tego nie zmieni. Oby ten gad nie zdążył bardzo się rozpanoszyc :(
  • Witam . Jak to jest z ta karta?Tate na kolonoslopie kierowal szpital . Ma teraz wypis ze szpitala w ktorym napisali ze za 10 dni odebrac wynik w sekretarkacie i lekarz powiedzial ze wtedy do rodzinnego po skierowanie na operacje i wtedy ustala termin.To kto ma zalozyc ta zielona karte? Moze wiecie jak to jest?
  • Ja mam tylko żal do samej siebie,że do tych wyników nie zajrzałam. Sprawdziłabym na internecie co oznacza ten skrót i mogło to potoczyc się zupełnie inaczej. Teraz mogę tylko gdybać.
  • Bolek1950. Dziekuje za odpowiedz. Czy bez wyniku histopatologicznego na podstawie samego wypisu ze szpitala i wyniku kolonoskopii moge juz miec ja wystawiona czy musze czekac?
  • BOlku radio jest potrzebna jak jest np gruczolakorak.Guzy do operacji powinno się zmniejszać i wysuszyć tak na chłopskie przełożenie .jeśli ktoś kieruje z rozpoznaniem guza od razu do cięcia to popełnia chyba błąd. Tak nam przynajmniej powiedział chirurg.Miękkich ni tnie się z marszu bez przygotowania by nie rozrzucic komórek po organizmie. :(

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat