Rak jelita grubego

14 lat temu
Rzadko czytam wypowiedzi na temat raka jelita grubego, nie wiele o tym wiemy :( Spadło jak grom z jasnego nieba :(
3782 odpowiedzi:
  • Byś spala Izko spokojniej wrzuć zapytanie do BIO tutaj <3
  • Sierotko chyba się zbyt boje. Trochę mnie dziś serducho pobolewa, starczy mi na dziś wrażeń :( załamałam się tym, że raczysko naciekalo na tkankę tłuszczową i o niczym innym nie myślę. Z tatą żartuje i kłoce się o pilot, niezłą rolę przyszło mi odgrywać.
  • Sierotko a co u Ciebie?
  • Jestem w szpitalu ,badania robię ,serducho na 1 plan bo chyba zaszwankowalo kapkę :(i pozostałe .Boli mnie od kilku dni głowa dawno nie bolała ,boli cały dzień z przerwami ups.Po za tym jestem na razie na sali z dwiema paniami ,jedna nie spuszcza wody w WC załamka ,dobrze ,że mam łóżeczko przy oknie to otworzyłam i basta. :(Niesamowita sprawa po raz pierwszy będę uczestniczyć w przeniesieniu mojego oddziału do innego budynku ha ha ,ponieważ ten mój przekształcają na inny.Juz jestem po 4 badaniach od jutra kolejne. :D
  • Iza81. Moj tata tez ma pT3no tylko jeszcze Astler Coller B2.rak gruczolowy cewkowy z owrzodzeniem G2. Nie napisali wielkosci guza. Twoj tata pewnie dostanie chemie taka jak moj albo wcale,bo u mojego zdania byly podzielone czy podac. Ile wezlow chlonnych tacie znalezli?
  • Basia 40 tylko 2 :( ja wspomniałam o tym chirurgowi, że to mało na co on ze wszystko wyciął i tylko tyle tam widocznie było . Ja nie znam się na tym nie wiem ile powinno być ale każdy pisał o wielu więcej i to mnie też martwi. Może to oznacza że jednak wszystkiego nie wyciął. Widać że troszkę się zirytowal moimi pytaniami i powiedział :przecież powiedziałem pani juz ze wyciąłem wszystko co trzeba było.
  • Sierotka to masz tam ciekawie przynajmniej :) a masz już wyniki tych badań? Mam nadzieje, ze wszystko ok?
  • Tez nie mam pojecia jak to jest z tymi wezlami. Jak czytalam artykul o chemii ,to tam napisane bylo,ze jak nie ma przerzutow to chemie zapobiegawcza stosuje sie jak wycieto mniej niz 12 wezlow,ale czy to dotyczy wszystkich czesci jelita ? Mojemu usuneli 8. Lekarze nie lubia jak sie ich za duzo pyta,bo to tak chyba odbieraja,ze nie wierzymy w ich umiejetnosci.
  • No takie odnoslam wrażenie. Dwa razy gdy pytałam o coś to odpowiadal ze wyciął wszystko. Ja przez to ze pisze tylko o 2 węzłach nie potrafię się cieszyć z tego ze nie ma w nich raka bo boje się teraz ze jednak nie wszystkie wyciął. Ta teza w takim razie zgadzslaby się, bo przecież u Twojego taty nie ma przerxutow a jednak chemię zastosują-może właśnie przez to ze było 8. Basia 40 a czy u Twojego taty guz naciekal na tkankę tłuszczową?
  • Właśnie wyczytałam, że im więcej węzłów wyciętych tym większa szansa na przedłużenie życia :( czemu do cholery tylko 2 znaleźli :( pech za pechem :(

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat