Rak jelita grubego

14 lat temu
Rzadko czytam wypowiedzi na temat raka jelita grubego, nie wiele o tym wiemy :( Spadło jak grom z jasnego nieba :(
3782 odpowiedzi:
  • Ahaa teraz rozumiem :) dzięki Agnieszka 76
  • Witam. Tato jednak nie będzie dziś operowany, przesunięto operację na jutro, ponieważ ma niski poziom elektrolitów i muszą go wyrównać. Tak strasznie się boje :( Jak Wy dawaliscie rade? :(
  • Kochani błagam o wsparcie tak bardzo boje sie ze mam raka jelita grubego!!! Od początku. Mam 32 lata? Ostatnia kolonoskopia 2 lata 2 mies temu. W rodzinie tata, siostra taty, ojciec taty chorowali na raka jelita, zbadałam sie w onkologicznej poradni genetycznej- rak nie jest genetyczny. Od jakiegoś czasu czasami dyskomfort w lewym boku, dwa dni temu skurcze na wysokości pępka w lewym boku, dziś cześć stolca wymieszana z krwią. Była widoczna gołym okiem, cześć stolca zabarwiona i wymieszana z krwią. Bardzo sie boje, rycze mam trójkę małych dzieci, widze czarne scenariusze. Udało mi sie na jutro załatwić prywatnie kolono. Umieram ze strachu, boje sie, na wymioty aż mnie zbiera, chyba nie wytrzymam do jutra, tak bardzo boje sie doagnozy
  • takamala Rak nie wyrok trzeba sie nauczyć z nim żyć i walczyć z nim Panika to jest bardzo nie dobra Tak na wymioty cie bierze z nerwów opanuj sie a będzie dobrze Nie ty pierwsza i ostatnia z tym gadem Wyjdź na spacer nie myśl o nim masz dzieci pogadaj z nimi to ci przejdzie z Koleżankami Pozdrawiam
  • Dziękuje, nie moge sie opanować, czy myślicie ze w ciagu tych dwóch lat od ostatniej kolono mógł powstać rak?
  • takamala napisał 22 min temu Dziękuje, nie moge sie opanować, czy myślicie ze w ciagu tych dwóch lat od ostatniej kolono mógł powstać rak?========================== Mógł powstać rak ale nie koniecznie Bo dobrze mogą byc polipy krew w kale to nie wszystko a moze jadłaś buraczki Trzeba sie opanować głową muru mie rozbijesz i spokojnie czekać na dalsze badanie « od
  • 8 lat temu
    takamala my wszyscy tu dobrze wiemy co teraz czujesz i jak bardzo chciałabyś aby już było po badaniu, jutro daj nam koniecznie znać co powiedział lekarz bo u mnie już w trakcie badania mówił na bieżąco co i jak; najważniejsze, że jesteś pod opieką i nie siedzisz bezczynnie, to najważniejsze, daj koniecznie znać, tu razem zawsze ktoś coś podpowie,poradzi,doradzi :D
  • Mam wrażenie ze strach u mnie jest większy od zdrowego rozsądku, próbuje tłumaczyć sobie ze rak jelita grubego rośnie powoli, a ja kolono miałam dwa lata temu, ale czy moze to być jakieś pociesZenie dla mnie??
  • 8 lat temu
    takamala najistotniejsze, że masz przed sobą badanie i dowiesz się szybko, tutaj każda osoba przeszła przez piekło i czarne myśli dotknęły każdego z nas, nie jesteś sama i nie miej do siebie żalu w tym temacie, daj koniecznie znać jutro dobrze ?
  • Iza81. Tata przeszedł operacje gładko i praktycznie już byśmy mogli o tym zapomnieć,ale jeszcze ten gad. w piątek mamy chemie i już się boje tych wynikow i tego jak tata ja zniesie.Nie wierze by wynik twojego taty miał się teraz zmienić. macie to szczęście,ze znaleźliście się w tych 5 % i z tego się cieszcie i tej myśli się trzymajcie. tez panikowałam,bo my startowaliśmy z tak niska hemoglobina ,ze balam się czy tatuś ja przezyje. w tym wszystkim najważniejsze jest ,ze nie macie tego raka. operacja jest planowana wiec lekarze dobrze się do niej przygotują i będzie dobrze. Glowa do góry Iza i pomysl sobie,ze jutro będzie już po wszystkim.Trzymaj się dzielnie i czekam jutro na dobre wieści:)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat