Rak jelita grubego
Rzadko czytam wypowiedzi na temat raka jelita grubego, nie wiele o tym wiemy :( Spadło jak grom z jasnego nieba :(
-
Basia Zależy jakie skierowanie było czi pilne czy normalne Na pilne 2/3 dni norm nawet 14 dni Karzdy szpital ma różne terminy bo nie maja swoich Radiologów
-
Mój Tato miał tomografię wczoraj i wynik był już dzisiaj na rannym obchodzie. Przerzut na wątrobie bez zmian, chemia chyba nic nie daje :( a mimo to nie zaprzestają jej Tacie podawać... :(
-
Majo Przerwą chemie jak tato będzie szykowany do zabiegu A jak nie ma wznowy na wątrobie to czyli chemia działa Czy nie było gada na wątrobie wcześniej ?
-
Tato miał już przerzut na wątrobie, liczyliśmy, że dzięki chemii guz chociaż trochę się zmniejszy, a tu nic... ;(
-
Majo Ciesz sie że nie rozszerzył sie dalej tylko został w miejscu to już duży sukces tak może zostać lub Dobrego chirurga naczyniowego do zabiegu
-
No cieszę się, ale liczyłam też, że coś się ruszy na lepsze. Tato w sierpniu ma wizytę u chirurga w Warszawie (późno, ale w lipcu nie ma terminu, a potem urlop). Dostanie też skierowanie do WCO w Poznaniu. Liczymy, że jednak mu to dziadostwo wytną.
A Ty jak się czujesz, Bolku?
-
Jak tato jest na chemie to nie jest tak odległy termin chodzi mógłby być krótszy niż lipiec Maju a nie bliżej masz do Wrocławia Ja czuję sie bardzo dobrze śmigam rowerkiem co dziennie raz w tygodniu wypadam na trasę na 30 Km Staram się nie myśleć o chorobie że ja mam Żyje pełnym gazem i cieszę sie z każdego dnia Też jestem na chemie
-
Bolek, to super, że dajesz radę i masz tyle energii mimo chemioterapii! B) Tatę ciężko namówić do aktywności fizycznej, twierdzi, że czuje się zbyt słabo. Nie naciskamy. 30 km to kawał drogi, masz super kondycję!
A co do Wrocławia, czy tam są lepsi chirurdzy?
-
Majo zależy jakich chirurgów szukasz Są też bardzo dobrzy Naczyniowi Ale to na priv
-
Basia 40 co u Ciebie? Służy Tacie pobyt nad morzem?
Ja napisałam do Biura Interwencji Onkologicznej-odpisano mi ze taty wynik wskazuje na stan zapalny a taki czasem towarzyszy rozwijającej się zmianie. Ten stan zapalny utrudnia pobranie odpowiedniego materiału na badań. Jak sobie pomyślę ze moglibyśmy juz leczyć tatę gdyby nie to :( a tu trzeba jeszcze tydzień czekać na wynik.