Rak jelita grubego
Rzadko czytam wypowiedzi na temat raka jelita grubego, nie wiele o tym wiemy :( Spadło jak grom z jasnego nieba :(
-
Basia 40 Jak jest jakiś wypis że pisze że to jest guz lub podejrzenie meta To tak jak najbardziej karta A jak nie ma takich poniżenie to czekać na wynik Hp
-
Sierotko Tak że powinni zastosować jakaś osłonę przed przerzutami tylko to mało który lekarz kieruje na chemie czy radioterapie i Dlatego sa takie błędy że powstają przeżuty
-
agnieszka76 Tak to sie zgadzam tylko jedno że każdy lekarz musi wykonać szereg badań żeby to zdiagnozować np morfologia czy mocz czy USG RTG itd aby mieć to podejrzenie że są komórki rakowe w szpitalach są wykonywane szereg badani co też wykrywają i na takiej podstawie są wydawane karty
-
agnieszko 76 Ale u Ciebie na pewno były robione wcześniej jakieś badanie nawet podstawowe i tam juz coś było No i tu dużo zależy od lekarza Trzeba sie upominać o swoje i sie ne dawać Oj dziś się rozpisałem ale morze to sie komuś przyda
Pozdrawiam
-
Agnieszko moja przygoda zaczęła sie z gadem 2005 r już sie do nie go przyzwyczaiłem i tej walki z nim Jeśli będę mógł pomóż to chętnie
-
Basia40 jak czuje się Twój tato? Jest w domu czy w szpitalu?
-
Sierotko pozwól że jeszcze o coś zapytam - wspominałaś, że jechaliscie z mężem do Gliwic, gdy było bardzo źle - czyli u męża późno zdjagnozowano raka? Czy bardzo źle się czuł?
-
Izabela81. Moj tata jest w domu. Ma anemie 8.8 hemoglobiny. Mamy czekac na wynik i wtedy do szpitala
Teraz czekam w kolejce do rodzinnego zobacze co mi powie. Podziekuje mu ze przez ten czas nie dal tacie na kolonoskopie i ostatnio na morfologie. Te wszystkie problemy to od cukrzycy tak tacie powiedzial
. Tata trzyma sie dzielnie . Niestety ja ledwo daje rade. A jak Twoj tata?
-
mam pytanko .co to jest ta zielona karta? Czy dostane jakis dokument do reki?
-
Basia40, wiem co czujesz.
Mój Tato od 15 lat jest pod stałą opieką ONKOLOGA, odkąd miał usuniętego guza jądra. Przez ten czas ponoć nic się nie działo, regularnie miał robione badania krwi, usg i nagle w marcu tego roku wyszedł rak jelita z przerzutem do wątroby. Lekarka w szoku, że pozwoliła Tacie wyhodować coś takiego. Nie przyszła jej do głowy tomografia ani kolonoskopia, mimo, że wiedziała, że Taty rodzice też chorowali na raka. Udusiłabym babę!!