Miłka, dziękuję. Na taką informację czekałam.
Lekarka hospicyjna była już 3 razy (co dwa tygodnie), pielęgniarka przychodzi co drugi dzień. Ze względu na obrzęki
mam zastrzyki Dexaven i Neoparin, dodatkowo Metoclopramid od wymiotów i dwa razy w tygodniu kroplówki. Z przeciwbólowych większość leków odstawiono. Mam plasterki Matrifen. Ból jest znacznie mniejszy, ale plastry powodują ospałość i jakąś niemoc. Na nic nie mam siły, jestem normalnie "naćpana". Może to już mój ostatni wpis, bo z każdym dniem jest gorzej.
A dzisiaj życzę wszystkim Wesołych Świąt!
Nana nieznane są nasze losy ale proszę nie żegnaj się jeszcze z nami walcz na ile starczy tobie sił a nam wystarczy zwykła buźka mówiąca że czytasz nas i jesteś myślami z nami tak jak my z Tobą
Nana, spokojnie - jak moja mama miała hospicjum domowe to pielegniarki byly 2-3 razy dziennie, lekarz tez co chwila - nie ma najgorzej :)) Nie żegnaj się z nami, nikt nie wie kiedy nadejdzie nasz czas.
Pytacie co ze świetami - bylo ciezko, ale ostatecznie ide na "wigilie" do swojej tesciowej. Ale nie czuje klimatu
Hej Kobietki jak po świętach? U nas było cudownie, miło i rodzinnie. Mama ogarnęła wszystko jak za dawnych lat i jest z siebie bardzo dumna, uśmiechnięta i szczęśliwa. Wszyscy chcieliśmy pomagać, ale nas wyganiała jak za starych lat....Jesteśmy mega dumni z Mamy!
Nana nie żegnaj się- ZABRANIAMY! Jesteś nam potrzebna! Jesteś siłą!
Ściskamy i ślemy mnóstwo zdrowia dla Wszystkich!
Nana nie żegnaj się, zbierz siły błagam...
Nana... dobrze, że już tak nie boli, lepiej być naćpanym, niż znosić ten ból.. wiem, że się nie żegnasz, że jeszcze napiszesz.. że będziesz z nami... Zawsze będziesz z nami... Bardzo mocno Cię przytulam i jestem z Tobą duchem, sercem.. nie tylko ja, wszystkie jesteśmy, a Ty sobie odpoczywaj, byleby nie bolało..strasznie przytulam.
Święta i po świętach, Nowy Rok.. ten odchodzący był strasznie ciężki, przynajmniej dla mnie, ale dopóki serce bije... i zawsze będę to powtarzać.. dopóki bije, to warto przekuć to wszystko, oddychać mocno i chwytać..
Kochane, życzę Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, uśmiechu, determinacji, chęci i nadziei.. uśmiechu..