Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • markera roma można zrobi w gdynii ul.wendy 7/9 i w gdańsku punkt pobrań ul kołobrzeska 63f te wiadomości podali mi w krakowie ,cena 126 zł tam w gdańsku pewnie podobna
  • anitap bedziesz robiła tego markera roma,jak bedziesz u lesniewicza to zapytaj,oni tam sie szkolą to może wiedzą.zaraz zadzwonię do krakowa to się dowiem 5 minut
  • tak się trzymam tej gdynii bo wrazie czego ,ale to chyba nie ma co kombinowa,przeniosłam sie do serkies.zresztą to nie ma znaczenia chodzi o to kto daje więcej na badania
  • 6 czerwca dam znac
  • 6 czerwca o 14.20 mam usg jamy grzusznej.jak wszystko bedzie dobrze to 14 czerwca 10 11 godziny mam wizyte u lesniewicza to nie pójde ,chętnie ci odstąpię
  • 12 lat temu
    Kuka byłam raz u Serkies na konsultacji, gdy po pierwszej chemii trzeba było podjąc decyzję co dalej. Zrobiła na mnie dobre wrażenie, poświęciła mi wiele czasu. Przychyliła się do opinii innych lekarzy, wzbudziła moje zaufanie, choć nie znalazła odpowiedzi na moje pytania. Być może nie ma na nie odpowiedzi, takie jest życie a pacjent każdy inny:)
  • sprostowanie byłam u dr serkies .porąbało mi się bo chyba dużo dobrego czytałam o dr,emerich.jak ktos zna dr,serkies to niech sie wypowie
  • Jesli mowimy o stopniach zlosliwosci to sa 4 stopnie tylko rzadziej bywaja na szczescie
  • 12 lat temu

Użytkownik @Jasia11 napisał:
    Kuka 1a to stopien zaawansowania a 2 to drugi stopien zlosliwosci a mamy ich cztery

W ramach ścisłości:
    1a stopień zaawansowania i są 4 stopnie, z różnymi podpunktami
    a G2 to złośliwość guza i wyróżnia się 3 stopnie
  • 12 lat temu
    Kuka, jeśli będziesz rezygnowała z wizyty u Leśniewskiego, ta daj prosze znać ,chętnie pójdę za Ciebie, bo ja mam strasznie odległy termin. Napisz jak dostałaś się do dr Emerich.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat