Witaj Sylwia 1989 :). Mnie zeby nie bolały, ale miałam krótkotrwałe, bolesne skurcze twarzy. No i przez okres ok 3 miesięcy nocami przeokropne,bolesne skurcze nóg. Myślałam, że polamie mi kości i pozrywa ścięgna . A poctem wszystko ustąpiło. No miewam bóle miesniowo-kostne. Czasami bardzo bolesne ale podejrzewam,ze to od stresu, bo wyniki mam ok.W ciagu roku osiagnelam remisja hematologiczna, molekularna i cytogenetyczna :) Panikara jestem hehe. Pozdrawiam ,będzie ok :)
dzięki za wszystkie odpowiedzi. Oby jak najszybciej organizm się przyzwyczaił do tego leku. :(
Sylwia - na bolące zęby ma kupowałam sobie gryzak dla dzieci na ząbkowanie. Pomagało złagodzić ból.
W zasadzie to każdy ból może być od leku. Nie należy się zbytnio tym przejmować, każdy z nas to przechodził. Niestety ale to wpisane w branie imatynibu. Za kwartał będzie już tylko wspaniale!!!!!!
Ojej ile tu sie zadziało ostatnio.
W ogóle ten wątek zasługuje na osobne forum.
Szkoda że ta strona nie ma powiadomień, RSS, albo nie jest połączona z jakaś aplikacja. Zapominam tu zajrzeć.
Jak nie urok to sr.....czka. Trzymaj sie Nala.
Mnie na ból i gorączkę na początku brania glivecu pomagał metafen, tylko, nic innego , wiem , że zawiera paracetamol , ale po konsultacji z lekarzem zgodził się , żebym brał max 2 tabletki na dzień, wieczorem temperatura przekraczała 40 stopni, dreszcze , tak, że żona na mnie leżała bojąc się , że coś mi się stanie, ból stawów, bioder, jakby ktoś wyrywał mi nogi, ale po tygodniu przeszło :-) ze 120 tyś białych zostało 18tyś. było warto, co do wątku o workach pod oczami polecam spróbować, mi pomogło, 3-4 butelki 1/2l wody gazowanej na dzień z odrobiną dobrej soli przez kilka dni i worki zaczęły znikać, nie znikły całkowicie co to nie pewnie to już nie ten wiek (mój) ale jest znośnie, worki to odwodnienie organizmu i organizm broniąc się odkłada wodę gdzie może, mimo jej ogólnego braku, po tygodni nawadniania , i częstego odwiedzania łazienki wory stały się woreczkami, i jak ja zawsze mówię jednemu pomoże drugiemu nie , ale spróbować warto