K-5555 .Do renty trzeba chorować pól roku non-stop,nie może być przerwa.
Nala- ja tez miałam taki przypadek chyba 2 lata temu,że wyniki spadły mi do 0,00. Zaczęło się doszukiwanie co mogło to spowodować. Ja jakoś w to nie wierzyłam i tak bardzo nie cieszyłam się. Za pół roku znów badania molekularne i powrót .Pani doktor sugerowała,że może zaczęłam brać regularnie leki . Ale ja pilnuje się i łykam codziennie Sprycel. Nala-jesli dobrze pamiętam ,łykasz żelazo. Robisz odstęp czasowy między żelazem a lekiem od PBS ???. Ja brałam żelazo prze 3 m-ce , w niewielkim odstępem czasowym między tabletkami i wyniki słabiutko poprawiły mi sie. Może to to jest przyczynę . A jutro mam kolonoskopie,aby wykluczyć problemy jelitowe :( :( .
malinka 81
ja mam znaczny od 4 lat a miesiąc temu dostałam znów znaczny w Powiatowym Zespole Orzekania, na rentę się nie wybieram więc korzystam z przywilejów w pracy tj. 7 h i 10 dni dodatkowego urlopu - co do orzekania wszystko zależy od lekarza - żeby mieć znaczny na pewno musisz mieć na zaświadczeniu wpisane że przyjmujesz stale chemioterapię inaczej rzeczywiście tylko umiarkowany.....
Dorota52 witamy wśród nas :-)
Nala123 Pięknie :-))))))))))))))))))))))))))))))))
K-5555 - Renty to temat rzeka - każdy oddział ZUS orzeka inaczej np. u mnie wcale nie musisz być pół roku na L4 - wystarczy że nie rokuje twój stan zdrowia na znaczną poprawę i tyle - nalepiej pytać w swoim Oddziale