BasiaM rozumiem że możesz mieć takie podejrzenia, sam się nad tym zastanawiałem ale tylko przez chwilkę. Sądzę że to nie ma związku, z drugiej strony w większości tych leków jest napisane że działanie nie jest do końca poznane. 😁.
A tak serio, ręki uciąć nie dam ale żadne badania nie wykazały związku. Póki co 😊. Z tego co ja wiem największy wpływ na zachorowania na promieniowanie jonizujace, czyli większość współczesnych fal np. Telefon komórkowy, oraz benzen oraz produkty ropopochodne, (papierosy, smart oleje oraz to co w powietrzu smog). Ale aby te warunki mogly zaszkodzić trzeba mieć też skłonnosc genetyczną która nie jest dziedziczna.
Według dzisiejszych badań to przypadek który uruchamiaja powyższe czynniki. Ja np wykorzystałem wszystkie możliwości. Paliłem choć nie dużo, śpię z telefonem, i pracuje ze olejami, a nawet je wdycham taka mam pracę. 😁. Spełniłem wszystkie warunki.
Katazynka - mi tez spadły neutrofile i dlatego mam zamianę na sprycel, imatynib za bardzo niszczczył moje zdrowe komórki...
Misiek2lucky - ja zawsze nawet w dzieciństwie uwielbiałam wąchać pastę do podłogi, do butów, nie mówiąc o benzynie.... ha,ha.... nawet teraz lubie sobie powąchać.... ha,ha.... tylko nie pomyśl sobie, że ze mną jest coś nie tak.... ha,ha....