Rak jelita grubego
Rzadko czytam wypowiedzi na temat raka jelita grubego, nie wiele o tym wiemy :( Spadło jak grom z jasnego nieba :(
-
Wyobraź sobie Basia 40 ze tato musi iść do rodzinnego po nowe skierowanie i wtedy dadzą nam termin 'na dniach ' brak słów
-
Hej Izko po jakie skierowanie? Kpina u męża też pobierano 3 razy wycinek był ogólny haos :(
-
Tak się dzieje ,że nie mogą ocenić jaki nowotwór i jaki stopień nieraz czy za mało materiału ktoś pobrał ? masakra żarty to sa według mnie my to przechodziliśmy a na końcu przy 3 pobraniu wynik zaginął. :(
-
Chyba za mało wycinku :( no dosłownie powiedziano tacie, że musi mieć nowe skierowanie na kolonoskopie bo bez tego nie pobior nowego materiału. Tato juz dziś był i ma skierowanie.
-
Wynik jest taki : wycinki błony śluzowej jelita grubego ze średnio nasilonym naciekiem zapalnym z limfocytów i granulocytów. W jednym z wycinków widoczne jeziorka śluzowe. Luźno leżące fragmenty cewek gruczolowych z atypią. Wskazane ponowne pobranie materiału. I bądź tu mądry. ..
-
Basia 40 wiem o czym mówisz. Ja okropnie przechodzę Dzień Matki bo kwiaty woże na cmentarz :( ale musimy trzymać się myśli ze jeszcze wiele dni ojca naszych Tatusiów czeka tu na ziemi!
-
Kurcze chciałam napisać do Biura Interwencji Onkologicznej ale mam problem z tą stroną :( jutro spróbuję
-
Izabela81. W tym wyniku nie ma slowa o wykryciu komorek rakowych. To jest jakis guzek zapalny. Teraz chca to sprawdzic by miec pewnosc. Teraz to juz spokojnie poczekaj na nastepny wynik. Jakby to byl rak to by napisali jak u mojego taty. Bedzie dobrze. Zobaczysz:)
-
Basia 40 chciałabym w to wierzyć ale czytałam właśnie prace na temat raka jelita i moze na niego wskazywać śluz oraz atopia :(
-
Izabela81. Poczytaj o guzach zapalnych w jelicie.Tak opisany wynik mial mojego meza wujek. Wycieli mu iles jelita i na rok mial stomie. Dwa miesiace temu zoperowali go ponownie i juz nie ma worka.Tez mial w opisie sluz i atopia. Czytalam to.Myslelismy ze tak bedzie u taty. Niestety nam sie nie udalo. Jest dobrze Iza 81. Uwierz w to :)