Rak jelita grubego
Rzadko czytam wypowiedzi na temat raka jelita grubego, nie wiele o tym wiemy :( Spadło jak grom z jasnego nieba :(
-
Nadal nie ma wyników :( zaraz zwariuje. Mają sprawdzić w laboratorium i się ze mną skontaktować. Ten strach jest okropny :(
-
Kurcze , taki maja balagan. Sama dzwon i ich ponaglaj. Nie czekaj, bo bedzie jak u nas, ze mowili,ze zadzwonia,a jak sami wykonalismy telefon po 14 to juz nie mogli wydac,bo lekarzy juz nie bylo.
-
Dziś już nie będzie wyników :( kazali w poniedziałek dzwonić :(
-
Mam takie pytanie moze ktos wie mama ma raka jelita grubego I w maju skonczyla chemie teraz byla na przeswietleniu pluc i wyszlo liczne zageszczenia w płucach czy to moze byc przerzut. ? TK pluc ma dopiero w lipcu :(
-
Moi Drodzy cxy mogę prosić o przepis na zakwas z buraczkow? (Czy jakoś tak ) może to stać kilka dni? Nie mogę być codziennie u taty a on soku sobie nie zrobi.
-
Jeszcze pisze ze jest 1.2 cm guzkowe zageszczenie strasznie sie boje co to jest :( znowu ten strach. ..
-
monika1, płuca zaraz po wątrobie są przy raku jelita pierwsze w kolejce do przerzutów, więc to może być przerzut :( Z drugiej strony moja ciocia miała podobny opis przy sarkoidozie, bądź więc dobrej myśli, może to jakiś stan zapalny po chemii.
Rozumiem Twój strach, badania kontrolne i oczekiwanie na ich wyniki, to jakiś koszmar.
-
Izabela81, ja obieram kilka buraków, kroję w grube plastry, układam ciasno w dużym słoiku i zalewam letnią przegotowaną wodą. Wsypuję łyżeczkę soli i cukru, wlewam dwie łyżki wody od ogórków kiszonych, przykrywam słoik gazą i stawiam w ciepłym miejscu na 3-4 dni. Nie dodaję czosnku, bo Tato go nie znosi.
Sok przelewam potem do szklanej butelki i w lodówce stoi do trzech dni. Nie ma sensu robić go w dużych ilościach, bo się zepsuje, chyba, że będzie go piło więcej osób.
-
-