Rak piersi

15 lat temu
Jestem po mastektomii dwa lata i nie mogę jeszcze dojść do równowagi ,nie mam żadnego wsparcia borykam się z nim sama ,czasami mam wszystkiego dosyć.Proszę o jakieś rady bo nie mam nawet z kim o tym porozmawiać .
3342 odpowiedzi:
  • 10 lat temu
    Andziu jestem już po operacji i jestem w domu , bardzo się cieszę chociaż na razie jestem słabiutka , ale myślę że z każdym dniem będzie coraz lepiej.Mocno Ściskam i ż yczę dużo zdrówka.Pozdrawiam i obiecuję napisać w przyszłym tygodniu ,bo obecnie każdy dzień muszę jeżdzić na zmianę opatrunku do szpitala.Pozdrawiam Ewa.
  • 10 lat temu
    Anno nie martw się , będzie wszystko dobrze , życzę Ci tego z całego serca.Spojrzyj obok siebie na piękny krajobraz który obecnie jest bajeczny. Nie myśl o swojej chorobie , dbaj o swoje zdrowie i zobacz jakie życie jest piękne i urocze.Masz rodzinkę , przyjaciół Amazonek na które zawsze możesz liczyć.Piszę to z własnego doświadczenia , kiedy zaczynałam moją walkę i tym gadem , zawsze mnie wspierały i było mi lżej.Anno trzymaj się i bądż dobrej myśli.Zyczę dużo zdrówka i pozdrawiam.Ewa.
  • 10 lat temu
    Rybenko kochanie nie martw się , ja długo nie pisałam bo 27-05-2015 miałam operację ,usunęli mi drugą lewą pierś , teraz będzie czekanie około 3 tygodni na wyniki histopatologiczne. A potem się okaże czy będzie chemia czy naświetlania , ale będzie tak jak ma być.Pierwszy etap za mną i trzeba dalej walczyć bo życie jest piękne aż chce się żyć.Jeżeli Ci czas pozwoli i zdróko to bedzie mi bardzo miło napiszać do Ciebie.Serdecznie pozdrawiam i czekam na odpowiedż.Ściskam bardzo mocno i pisz , bo bardzo lubię czytać i pisać naszą stronę.Ewa.
  • 10 lat temu
    Gosieńko jesteś bardzo młodą osobą i wcale się nie dziwię , że martwisz się Twoim zdrowiem , bo to jest normalne , ale musisz dalej walczyć o swoje zdrowie i mieć nadzieję czego Ci życzę z całego serca .Napewno masz rodzinkę , przyjaciół którzy Ci pomogą.Jeżeli chodzi o tę drugą sprawę to bardzo mi bedzie miło być Twoją matką chrzestną tylko jedno chciałam zaznaczyć , że ja mam już 67 lat ,ale zrobię wszystko , żeby mój wiek nie był przeszkodą takiej szanownej funkcji.Jestem katoliczką więc przeszkody nie bedzie . Gosieńko napisz mi skąd jesteś , bo ja mieszkam na Górnym Śląsku w uroczej wiosce o nazwie Książenice w województwie katowickim.Może jak Bóg da się kiedyś spotkamy , bardzo by mi było miło.Serdecznie pozdrawiam i życzę dużo zdrówka moja Ty córeczko.Czekam na wiadomości.Ściskam Cię bardzo mocno.Ewa.
  • 10 lat temu
    Kochani niebawem będziemy tworzyc listę chętnych na spotkanie weekendowe ,będziemy wspólnie ustalać miejsce fajne na wypoczynek.Dlatego pomimo sezonu truskawkowego ,piszcie się .Spotkanko jak tradycja już nakazuje ,będzie we wrześniu. :D <3 Ps Aneczko my z Tobą i wiele wiele innych osób szykuj naleweczki ;) :D
  • 10 lat temu
    zdrówka życzę Wszystkim,mam remont i mój internet trochę szwankuje,wszystkiego najdrowszego
  • 10 lat temu
    O mnie zapomniałas, chłop chlip:))
  • 10 lat temu
    witaj anna te łzy maja prawo lecieć, przynajmniej się organizm odsoli;) przetrwasz, młodaś to i leczenie łatwiej Ci przyjdzie ściskam Cię mocno
  • 10 lat temu
    Hej kochane ja mam 38 lat jest po mastektomi 2tyg,dziś odebrałam wynik w piątek do lekarza,staram się myśleć pozytywnie choć czasem jest trudno i łzy lecą jak grochy moja starsza córka ma 15lat, a młodsza 7latek boję się bardzo ale muszę to przetrwać dla nich i mojego męża <3życzę wam i sobie wytrwałości pogody ducha,pozdrawiam
  • 10 lat temu
    Gosiu kochanie nie myśl tak ponuro ,życie jest piękne i Ty też pomimo , że nie masz piersi.Postarasz się o protezę i będziesz wygladać jak laska sprzed okresu operacyjnego. Nie zamartwiaj się tylko uwierz w siebie.Ja nie mam już ani jednej piersi , widok nie jest ciekawy ale ,mam dla kogo zyć i wiem że mnie będą taką tolerowali dlatego za bardzo się tym akurat nie przejmuję.Gosiu pomyśl o sobie że mimo wszystko jesteś atrakcyjną kobieta i taką zostaniesz.Napisz do mnie. Zyczę Ci dużo zdrówka i serdecznie pozdrawiam. Mocno Cię ściskam słodziaczku.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat