Rak piersi

14 lat temu
Jestem po mastektomii dwa lata i nie mogę jeszcze dojść do równowagi ,nie mam żadnego wsparcia borykam się z nim sama ,czasami mam wszystkiego dosyć.Proszę o jakieś rady bo nie mam nawet z kim o tym porozmawiać .
3342 odpowiedzi:
  • Cześć Dziewczyny! Dawno nie zaglądałam i mam trochę zaległości... Andziu! Super, że będzie kolejne spotkanie :). Bardzo ono potrzebne. Tylko... Polańczyk?! Jakoś trudno mi sobie wyobrazić bardziej oddalone od Szczecina miejsce w Polsce... ;) Oj, nie mam z Wami łatwo... :) Ponad 900km! Do Paryża chyba mam bliżej ;). Ale tam nie ma Was... A tak poważnie to bardzo bym chciała Was w końcu poznać. Tylko czy podołam takiej podróży, tym bardziej, że nie istnieje żadne bezpośrednie połączenie między moją "wsią" a miejscem spotkania :(. Dlatego z deklaracją wyjazdu muszę się wstrzymać (taka lista rezerwowych ;)). Pomyślę jeszcze nad tym, posprawdzam ceny i inne połączenia. Dlaczego takie skrajne południe kraju? Czemu nie wybrzeże? Ech... Pozdrawiam Wszystkie serdecznie! Zdrówka Dziewczynki!
  • Gośka niezależnie co zrobisz będę cię popierać , chociaż smutno mi będzie bez Ciebie moja druga córeczko.Ale jeżeli masz sobie poprawić warunki życia to dlaczego nie.Pozdrawiam i zyczę dużo zdrowia.Ewa.
  • Andziu napisz mi w jakiej miejscowości ma się odbyć to spotkanie. Jak zdrowie dopisze to może razem z Izą bym przyjechała. Nam by było bardzo miło się z Wami zobaczyć.Ewa.
  • Gosiu zapomniałam Ci napisać , że od samego początku mojej choroby tj. od 2007 roku jestem pod opieką psychiatry , biorę lek pod nazwą ALVENTA 75 i dobrze się czuję.Tylko Ty jesteś młodziutka , może na razie dasz sobie rady sama, pamietaj że na wszystko trzeba czasu , mam nadzieję że za jakieś parę miesięcy wszystko wróci do normy.Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka.Ewa.
  • reumatoidalne zapalenie stawów od lat się borykam, teraz w końcu zacznę się leczyć... na razie jakies sterydy musze brać, ale potem będzie gorzej a po leczeniu onkologicznym brak koncentracji i pamięci to norma, ale powolutku będzie lepiej
  • będę myśleć, ale w moim zyciu do tej pory wiele może się wydarzyć, teraz nowe choróbsko mi się przyplątało, będę przyjmować ciężkie leki, zobaczymy jak to zniosę ale zapisuje w kalendarzu:)
  • To bardzo fajna wiadomość Rybenko:))) Super:)) A nie myślałaś przypadkiem nad naszym spotkaniem we wrześniu???? Plissssssssss....
  • pewnie, ze najważniejsze jest samobadanie ale tylko mammo może wykryć zmiany wczesne,zanim się je wyczuje, poza tym badania mówią, ze tylko 5% kobiet systematycznie się bada.. ja dziś miałam mammografię i usg piersi, wszystko w porządku:))
  • Gosiu jak daleko jest Oleśnica od Wrocławia.Mój syn z rodziną mieszka we Wrocławiu .Miło by mi było się spotkać z Tobą.Gdyby to nie było daleko to napewno by mnie zawiózł na takie ważne spotkanie.Pozdrawiam.Ewa.Zawsze zapomnę napisać wszystkiego , myślę że mi to wybaczysz bo mamutka ma już też swoje latka. Pa kochanie.Słonecznej niedzieli.Ewa.
  • Gosiu ja Ci dobrze radzę Ty nie patrzaj w lustro tylko na Twoją rodzinkę , będzie Ci napewno weselej.Ja mam szew od węzłów chłonnych lewej strony do prawej w postaci ZNAKU ZORRO i nie patrzę w lustro bo to jest przykre. A żeby spojrzeć dokładnie to takiego wielkiego lustra nie ma.A poza tym wolę sobie popatrzeć na ładnych chłopaków w telewizji czy jak czekam w poradniach chirurgicznych.Dobre co...ha.ha.Pozdrawiam serdecznie i ściskam słodziaczku.Gosiu czy po tym co napisałam nie pozbawisz mnie zaszczytnej funkcji matki chestnej? Trzymaj się cieplutko moja ty córeczko.PA PA Ewa.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat