Rak piersi

14 lat temu
Jestem po mastektomii dwa lata i nie mogę jeszcze dojść do równowagi ,nie mam żadnego wsparcia borykam się z nim sama ,czasami mam wszystkiego dosyć.Proszę o jakieś rady bo nie mam nawet z kim o tym porozmawiać .
3342 odpowiedzi:
  • Andziu, może to lepiej? czytałam kiedyś artykuł, że zmiany po dostarczeniu krwi dzięki biopsji zaczynają rosnąć a biopsja bierze tylko część materiału i nie pokaże, że to zmiana złosliwa uściski dla wszystkich wspaniałych kobiet!
  • Andziu i Ewciu - trzymam za Was kochane kciuki i........czekam na wieści - przyjmuję tylko dobre:)))))
  • Ewa Kozieł trzymam kciuki i czekam na optymistyczne wiadomosci. Danuto Alicjo guzek mały, węzły czyste.Będzie dobrze. Gosiaaa88 wracaj szybko do zdrówka i sprawności. Wszystkiego najzdrowszego dla Was. Pozdrawiam
  • Danusiu trzymaj się , będzie wszystko dobrze.Ja idę jutro do szpitala i też mam nadzieję wielką nadzieję.Na pocieszenie wierszyk : Nigdy nie żałuj usmiechu , uśmiech jest mową duszy.Gdy słowa nie pomodą uśmiech dobro poruszy. Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka.Ewa.
  • Gosieńko kochanie wszystko będzie dobrze.Z dnia na dzień będzie dobrze.Ja jestem już spakowana jutro jadę na godzinę 7 do szpitala. Jak Bóg da i wrócę do domu to napewno się odezwę.Wszystki dziewczynom bardzo dziękuję za wsparcie i bardzo się cieszę ,że Was mam Wy moje słodziaczki.Pozdrawiam serdecznie.Ewa.
  • Danusiu, wszystko brzmi optymistycznie do tej pory, guz mały, brak przerzutów! to same dobre prognostyki podejrzewam, że czeka Cię leczenie ciżkie, ale w tej sytuacji masz ogromne szanse na całkowiete wyleczenie, a to fantastyczna wiadomość!! śij dobrze!! i daj znać jak odbierzesz wyiki :**
  • Droga Rybeńko, mój guzek ma 12x14 mm, usg jamy brzusznej wykazało tylko torbiel na wątrobie, to chyba nie przerzut bo lekarz to czytał /siostra tez ma torbiele na wątrobie/ wynik rtg jest jeszcze w pracowni bo nie chce mi się 2x jechać, a po niedzieli będę mieć wynik rezonansu to będzie kpl. no i wtedy do chirurga na konsultacje, a potem pewnie pani onkolog da skierowanie do szpitala, pozdrawiam na dobranoc!
  • Gosieńko moje kochanie bardzo się cieszę , że jesteś juz po i zyczę Ci dużo zdróweczka , wracaj szybko do zdrowia i ciesz się życiem które jest piękne dlatego warto żyć. Z każdym dniem będzie lepiej.Taki wierzyk na koniec Ci napiszę: Nigdy nie żałuj uśmiech , uśmiech jest mową duszy.Gdy słowa nie pomogą uśmiech dobro poruszy.Gosieńko trzymaj się cieplutko wszystko będzie dobrze.Pozdrawiam i proszę Cię bardzo ja idę na operację 26 maja dlatego trzymaj za mnie kciuki. Pódę do szpitala z takim przesłaniem : na dzień Mamy rakowi się nie damy.Napiszę jak będę po wszystkim.Ściskam Cię bardzo mocno.Ewa.
  • Kochana Danuto Powiedz, jaki duży jest ten guz? Czy wyniki usg jamy brzusznej i rtg klatki już masz? Świetna wiadomość, że węzły niepowiększone. Wiadomo, że się boisz. Ten strach na początku jest koszmarny, to czekanie na wyniki , zderzenie z niewiadomą. Ale powoli wszystko się będzie wyjaśniać, a Ty będziesz działać, pozbywać się niechcianego lokatora i zdrowieć. Całuję mocno Trzymaj się
  • Witam Was wszystkie drogie Panie, dołączyłąm do Was przed chwilą, bo czytając Wasze wypowiedzi dodajecie człowiekowi otuchy. Otóż wczoraj minął tydzień jak odebrałam wynik biopsji -niestety diagnoza niekorzystna dla mnie i w jednej chwili wszystko człowiekowi staje przed oczami,po otrząśnięciu się z pierwszego szoku w tym samym dniu zostałam przyjęta przez panią onkolog, która wysłała mnie na konsultacje do chirurga onkologa bo jest za zabiegiem na razie bez chemioterapii. Na drudi dzień chirurg w porozumieniu z panią doktor zlecił wykonanie rezonansu magnetycznego piersi żeby się upewnić czy guzek to jedyna zmiana w tej piersi bo kwalifikowałby mnie do operacji oszczędzającej, Jestem już po USG jamy brzusznej, po rtg klatki piersiowej i czekam na wynik rezonansu, to wszystko dzieje się dosyć szybko bo to dopiero tydzień od diagnozy, ale może to i dobrze. Jeszcze nadmienię ze w badaniu Usg węzły chłonne wyszły ok. Teraz będę czekać na wynik rezonansu i w przyszłym tygodniu mam nadzieje dowiem się co mnie czeka. Pozdrawiam Was wszystkie, bardzo się boję, ale co tym zmienię, chyba nic.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat