Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Witam :D Mąż był na prywatnej wizycie u Profesora, myślę, że to klinika na Jaczewskiego,bo tam pracuje. Nie znam Lublina,ani tamtejszych lekarzy , mam wiedzę internetową. Powiem szczerze, że najwięcej wiadomości na temat choroby i leczenia uzyskałam, tu. na forum. Jestem bardzo wdzięczna, mam poczucie, że nie jestem sama z tym problemem, a przykład ludzi którzy wygrali walkę z tym potworem, mobilizuje.
  • 8 lat temu
    Maba, mój mąż był operowany COZL, tam też ma chemioterapię. A gdzie Twój mąż będzie leczony?
  • 8 lat temu
    Dziękuję za wcześniejsze posty, jakoś łatwiej jest mi myśleć o tej chorobie , czytając wasze zmagania, zakończone pozytywnym leczeniem i wyzdrowieniem. Myślę, że i u nas, tak będzie, musi być.
  • 8 lat temu
    Witam. Prawie wszyscy mówicie tu o Otwocku, a my zaczynamy leczenie w Lublinie. Ta klinika ma w moich okolicach dobrą opinię, uroonkologia jest ponoć na wysokim poziomie.Teraz się zastanawiam, czy podjęliśmy właściwą decyzję, ale mąż nie chce słyszeć o innym ośrodku.Moze jest tu jeszcze ktoś, kto tam się leczy i rozwieje moje obawy.
  • 8 lat temu
    Maba, mój mąż również operowany był w Otwocku. za klika dni mamy rocznicę, 05.10.2015 obyła się operacja. Ma wyłonioną stomię. Potwierdzam wszystko, to co powiedzieli przedmówcy. Najważniejszy jest dobry, sprawdzony ośrodek. W Otwocku spotkasz się z rzeczowością i profesjonalizmem, ale przede wszystkim z bardzo indywidualnym podejściem do pacjenta. Polecam. Mąż czuje się bardzo dobrze, wyniki w normie. Do pracy wrócił już po 4 miesiącach od operacji. Nie było żadnych powikłań. Trzymajcie się dzielnie. Najważniejsze jest pozytywne podejście do tej sytuacji, a naprawdę będzie dobrze!!!
  • 8 lat temu
    Maba, potwierdzam to, co pisze Delek66 o ECZ w Otwocku. Mąż miał wg histop pT2aG2/HG. Tak samo jak u Deleka była chemia przedoperacyjna, później operacja. Ma wytworzony ortotopowy pęcherz zastępczy-dwujelitowy. Nie miał chemii po radykalnej i po 9 miesiącach wrócił do pracy. Minęło już dwa lata od operacji, jest właśnie po kolejnej wizycie kontrolnej ( co pół roku ) i wszystko jest ok. Wierz mi, że ten obniżony komfort życia nie ma żadnego znaczenia.Natomiast olbrzymie znaczenie, moim zdaniem, ma poziom ośrodka, w którym wykonywana jest operacja. My pokonywaliśmy odległość 250 km, czasem samochodem a niekiedy autobusem, daliśmy radę i nie żałujemy. Warto walczyć, wtedy zapomina się o strachu i panice. Trzymam kciuki, życzę wytrwałaści <3
  • 8 lat temu
    Dziękuję.
  • 8 lat temu
    Czytam wasze wpisy od początku, ale dalej mam mętlik w głowie. Każdy przypadek jest inny, ale jesteście nieocenioną kopalnią wiedzy, takiej po prostu.Dajecie cenne informacje, wiem więc jak działać, inaczej pewnie rozsypalabym na milion kawałków i trwała w niemocy.
  • 8 lat temu
    Delek 66.Jezeli możesz, to napisz jak leczenie , my byliśmy wczoraj na wizycie u Profesora, rak jest naciekajacy, ale o niskim stopniu złośliwości. W poniedziałek mam dzwonić, kiedy możemy przyjechać na klinikę. Panika,strach, niepewność,to wszystko co mogę powiedzieć w tej chwili.
  • 8 lat temu
    Sawusia Agnieszka ma raję Każdy lekarz bierze odpowiedzialność oni patrzą w komputer tam maja wszystko Przed podanie chemii jest pobierana krew na badanie i to kwalifikuje czy podadzą chemie Jak mam jakieś osłabienia czy temperaturę to zgłaszam dla onkolog i ona mie bada jak mie obsłuchuje Tylko wszystko trzeba zgłaszać Rób wszystko żeby podnieść hemoglobinę to jest niska zaraz będą płytki krwi

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat