Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Aż boję się myśleć, że mogłam tu nie trafić,dajecie tyle wsparcia,jak nic i nikt inny. Ktoś, kto nie stanął oko w oko z rakiem,tego nie zrozumie. Długo czytałam was,nie mogąc się przełamać i napisać, bo to oznaczalo jedno-mnie też to dotyczy. Niestety,wypieranie choroby, nie uzdrowi męża i tylko racjonalne działanie odniesie pozytywny skutek. Uczę się od Was . :D :D
  • 8 lat temu
    Dziękuję za informacje, to dla mnie bardzo ważne , każdy wpis uczy poruszać się w świecie tej choroby. Strasznej,wrednej, podstepnej okrutnej... itd.Zmienila nasze życie w koszmar. Mąż, leczony na kamice nerkowa czyli przeciętną przypadłość, podczas TK,dowiaduje się, że to guz,. guz okazał się naciekajacym rakiem.Jak chyba każdy, milion razy zadawalam sobie pytanie, dlaczego właśnie on?!!Kochany,dobry,troskliwy i taki tam naj...Co za chichot losu, teraz kiedy dzieci się usamodzielnily, mieliśmy żyć spokojnie , przypelzlo to gadostwo. Jest we mnie tyle emocji, ale nie damy się, za nic.!Będę walczyć razem z nim, do skutku, aż gadzina nam odpuści. Mąż na razie stoi jakby z boku,myślę że jeszcze nie wierzy w to co się dzieje. Zdał się na mnie i akceptuje leczenie. A ja zrobię wszystko żeby wyzdrowial. Przysięgam! . ;(
  • Witaj Dona u mnie nic sie nie zmienia dalej jestem na chemii Nie nie chcę pomocy daję radę reszta na priv Pozdrawiam cię cieplutko i dużo zdrówka ci życzę
  • Heniek zaglądasz tu jeszcze ? napisz co u ciebie, motorki już w garażu czy jeszcze robisz wycieczki, jak tam zloty czy się udały? pozdrawiam i życzę zdrówka
  • Bolek co u ciebie, widzę że pomagasz wszystkim jak tylko możesz, a czy tobie nie trzeba jakoś pomóc? mam nadzieję że chemię już skończyłeś i jest dobrze, może wreszcie odpoczniesz od tych szpitali i lekarzy, życzę ci tego z całego serca abyś wreszcie zaczął żyć na luzie bez stresu ,tylko rowerek ,spacer same przyjemności, pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka
  • Witam wszystkich i serdecznie pozdrawiam, czasem zaglądam tu jeszcze i jeśli są pytania to też staram się odpowiedzieć z mojego doświadczenia, Maba pytasz czy urolog czy onkolog, u mnie na początku był urolog,przez 3 lata jeździłam na badania ,cystoskopie, tk, rtg płuc do kliniki urologicznej, gdy trzeba było operacyjnie usunąć pęcherz przeszłam na onkologię do chirurga-urologa onkologicznego i jestem już ponad 4 lata po operacji i cały czas jestem pod opieką poradni urologicznej na onkologii, tam dostaję skierowania na badania ,tk, rtg płuc , ostatnio scyntygrafię kości i jeśli mnie coś niepokoi to mi pomagają ,chemii nie miałam i mam nadzieję że choroba jest już poza mną, został mi tylko po niej woreczek do którego już się przyzwyczaiłam i jest ok, pozdrawiam
  • Co do jedzenia, to przed operacją jest lekka kolacja, a potem w dniu operacji już nic, jelita są płukane. Po operacji to chyba na trzeci dzień, dostał jakiś kleik i to tak bardzo ostroznie, bo mój mąż ma urostomię, a ta jest zrobiona z kawałka jelita. Po operacji dość nieprzyjemne jest jak się zatrzymają gazy, trzeba się ruszać najpierw na łóżku, a potem chodzić. Ale naprawdę opiekę miał wspaniałą, jeśli tylko poczuł,że coś go boli, dostawał lekarstwo.
  • Jeszcze mam pytanie ile przed operacja nie można jeść i po operacji kiedy można zacząć. Wiadomo że pytam orientacyjnie bo to różnie bywa
  • Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
  • Ja po prostu nie mogłam uwierzyć w komentarze, które przeczytałam tutaj: http://wiadomosci.onet.pl/forum/lubelskie-centrum-onkologii-broni-standardow-lecze,1369720,czytaj-popularne.html Rozmawiałam Agnieszką, i ona ma inne zdanie o Centrum. Może każdy z nas ma inne oczekiwania, a moje po prostu są wygórowane.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat