Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Bolku, Ty masz poczucie bezpieczeństwa, że idziesz do lekarza do którego masz zaufanie i którego znasz. My niestety tego nie mamy, dziwne to jest.
-
Sawusia Takie są kryteria ważne jest badanie jak są wyniki dobre to dają chemie 9.6 to za niska przy 9.4 musiałby dostać krew A co do lekarzy to nie macie swego onkologa i Tak bywa w w CO brak jest lekarzy i To jest to że każdy lekarz stawia swoją diagnozę U mnie jak jutro niema mojej doktor to mi przesunęła termin na 22 09 czwartek
-
Wróciłam z mężem z COLZ. Dzisiaj miał jednodniową chemię. Doprawdy nie wiem, czy kieruje się lekarka, zlecająca chemię. Tydzień temu nie dostał bo miał hemoglobinę 9,6, dzisiaj było 9,8, to przecież różnica niewielka. Denerwujące jest to, że za każdym razem trafiamy do innego lekarza, lekarz patrzy tylko na wyniki badań, i kwalifikuje do chemii, albo nie, ale ja nie potrafię zrozumieć, jakie kryteria stosuje, nie zauważyłam też, aby lekarz przeglądał poprzednie wizyty.
Nie pamiętam, czy pisałam, że w ubiegłym tygodniu czekaliśmy siedem godzin,żeby pani doktor odesłała męża do domu.
-
Dzięki Wam,nie zwariowałam z rozpaczy, tylko zaczęłam działać.Przeczytalam wszystkie wpisy, od początku, to pozwoliło mi myśleć bardziej racjonalnie i podjąć walkę. Musi się udać.
-
Czytam forum od 3tygodni, czyli od momentu wyniku TK mojego męża.Byl leczony kamień w nerce, a okazało się, że to guz pęcherza.
-
Jadę jutro na konsultacje do profesora Bara,nie wiem gdzie pracuje.
-
Mój mąż miał operację urologiczną w COZL.
Nie wiem o urologię jakiego szpitala Ci chodzi.
-
Cześć, czy może mi ktoś powiedzieć o uroonkologii W Lublinie?
-
Justyna, polecam dr T.Piernik,Dr Sawicki,Dr Prędki.Nie miałam z nimi kontaktu ale wiele dobrego slyszałam...My jednak przenieśliśmy się do CO w Bydgoszczy i nie załujemy.
-
Dona dzięki,
Mama od kilku dni bierze żurawinę, mam nadzieję że pomoże. Nelatony są również silikonowe, dziwne że urolog wkłada do nerki cewnik z balonikiem. Czasem lekarze zachowują się jak amatorzy. Zamówiłem nelatony (6, 8 i 10) z allegro, zobaczymy co z tego będzie. Pozdrawiam.