Jadziu - byłam 13 sierpnia na wizycie u hematologa, ale wynik będzie dopiero 3 września. Morfologię mam ok, gorzej AST i ALT. Mam na razie przerwę w braniu Sprycla 3 tygodnie. Bardzo byłam słaba i senna... prawdopodobnie z powodu za wysokiej dawki. Jeśli wynik będzie dobry to będę miała zmniejszoną dawkę. A teraz nadal jestem słaba i senna, ale za to mogę wszystko jeść i wrócił mi apetyt. Mam 3 tygodnie L-4 i odpoczywam. Cały czas zastanawiam się czy nie złożyć wniosku o rentę.... A co u Ciebie Jadziu? Nala też się nie odzywa, mam nadzieję, że u niej jest już dobrze. Pozdrowionka. 🙂
Ja również biorę Sprycel od roku, poprzednio przez 8 lat brałam Nilotynib (Tasignę). Od 4 m-cy mam bardzo silne bóle brzucha, więc sama zdecydowałam o odstawieniu leku i bóle ustały. Nadmienię, że badania molekularne są dobre, natomiast morfologia a zwłaszcza hemoglobina poniżej dolnej granicy.Może ktoś miał podobną sytuację?
Mam dawkę 100 i na moją propozycję zmniejszenia dawki hematolog stwierdził, że to może być niebezpieczne tzn. mogę stracić odpowiedź molekularną.