Aga
Jak są guzki w pęcherzu to jest to zawsze rak dlatego lekarz napisał c67. Guzki w pęcherzu dzieli się na powierzchniowe lub naciekające .Do raków powierzchownych zalicza się: brodawczakowate guzy ograniczone do błony śluzowej (Ta), śródnabłonkowe raki (Tis) oraz guzy naciekające błonę podstawną (T1). Rak naciekający przekracza
błonę podstawną i nacieka warstwę mięśniową ściany pęcherza (T2, T3, T4). Musi być wykonany TURBT aby móc sklasyfikować te guzy i podjąć odpowiednie leczenie.
Mam nadzieję że trochę ci rozjaśniłam temat.
Pozdrawiam
Nie chce cię martwić ale ja miałam idealne wyniki badań ,wszystkie ,ob i crp również ,ale niestety rak był wysokiej złośliwości oznacznik G, ja miałam T1G3. TURBT robią bo muszą usunąć guza ale wtedy też mogą pobrać materiał do badania jaka jest jego złośliwość. Poczekajcie spokojnie na badanie i wyniki. Jak widzisz jesteśmy tu na tym forum , co oznacza że żyjemy i mamy się całkiem dobrze. Pozytywne myślenie to połowa sukcesu, mawiała moja Pani psycholog .
niewiem dlaczego lekarz tak powiedzial umnie dopiero po pobraniu wycinkow byl to brodawczak po roku zrobil sie cis przeszlam chemie w marcu bedzie 3 lata jak choruje ole zawsze po pobraniu wycinkow i jak przychodzi wynik to lekarz mi mowi
Co sie dzieje badz dobrej mysli i wspieraj mame sa to bardzo ciezkie chwile jak beda wyniki napisz pozdrawiam
nie pecherz jeszcze mam 8 marca mam kontrol to bede wiedziala co dalej chemie mialam rok temu napisz ile lat ma mama badz dobrej mysli
tutaj MAJECZKO MASZ RACJE ale musimy miec nadzieje ze bedzie dobrze