Mam pytanie czy jest osobą na grupie, która choruje na białaczkę LGL z dojrzałych monocytów i czym jest leczona. Otóż moja znajoma zachorowala na ten typ białaczki i sami wiecie co przeżywa i chciałaby coś się dowiedzieć na temat leczenia i jakie są prognozy. Pozdrawiam
Dzień dobry trzy tygodnie temu dowiedziałam się zupełnie przypadkiem, że choruje na PBsz. Od 10 dni biorę imatynib accord. Czuję się fatalnie… mdłości , wymioty i ból nóg. Pani doktor małomówna… 😞 Czy jest ktoś z Państwa z Warszawy lub okolic i leczy się w Warszawie? Pozdrawiam serdecznie
Cześć Pestka ja leczę się w Warszawie na Banacha.
witam wszystkich.dawno mnie tu nie było.lecze się od dziesięciu lat i przez cały czas brałam imatynib nibix. Na ostatniej wizycie w aptece dostałam Accord. Mam pytanie czy ktoś też tak próbował.zeby przez jakiś czas przyjmować w jeden dzień nibix a drugi accord.tak żeby przyzwyczaić żołądek.pozdrawiam wszystkich
U mnie "żonglują" innymi lekami. Leczę się 3,5 roku. Accordu jeszcze nie miałam. Najpierw 1,5 roku Meaxin, później 2 lata nibix, a teraz przechodzę znowu na Meaxin. Już się przyzwyczaiłam do nibix i tolerowałam go znacznie lepiej niż Meaxin. Problemy jelitowe powróciły. Najważniejsze,że w molekularnych zero, więc staram się nie nakręcać.
Na pewno będzie dobrze. Trzymam kciuki. Pozdrawiam