Witam wszystkich Białych Ludzi :) od dwóch dni wiem o tym forum, nie zdążyłam jeszcze przeczytać całego. W połowie grudnia 2020 zdiagnozowano u mnie CML w fazie przewlekłej i też od tej pory przyjmuję Meaxin 400. Na początku potworny ból kości, stawów, skurcze mięśni. Teraz ze skutków uboczych pozostały tylko mdłości i częste uczucie zmęczenia. Do pracy wróciłam po miesiącu od rozpoznania, uważam że to ona jest najlepszym lekiem. Sprawa jest dla mnie jeszcze świeża ale od początku nie załamuję się, zresztą niektóre posty tutaj napawają optymizmem 🙂. Wesołego Alleluja!
Arturecki to nie jest żadne lenistwo,jak nie chcesz odpowiadać na moje pytanie to nie musisz.Jestem tu nowa i dopiero jestem na setnej stronie , każdy na skurcze poleca magne b6 ,który akurat nie działa na moją mamę.Łapią ją codziennie skurcze po 3 razy,aż płacze z bólu.Wiec pytam o inne rady,mama mówiła lekarce ,że łapią ja skurcze i niestety nic jej na to nie poradziła.
Witam forumowicze, w związku z niepowodzeniem w leczeniu będe miała zmianę leku. Aktualnie czekam na wyniki dot. mutacjiwiec który lek nie wiem. Czy jest na forum ktoś kto miał zmianę właśnie w związku z niepowodzeniem a nie nietolerancja? Boje się tej zmiany bo do skutków ubocznych Imanitib już się przyzwyczaiłam, a początek był ciężki i boje się zmiany na mocniejsze leki. Na co się przygotować, na co zwrócić uwagę może macie jakieś wskazówki?