Hej Tatka☺️ jak Twoje wyniki? Nadal jesteś na dawce 600?
B. Bednarska nie wiem gdzie. Starałam się bardzo uważać, maski, rękawiczki, chusteczki i środek dezynfekcyjny ale widać to wszystko było mało. Pierwsze 3 dni miałam objawy grypowe, bez wysokiej temperatury a raczej osłabienie. Trochę kaszel. Wogole ludzie nie dbają, tłocza się jeden na drugiego, maski pod nosem. Wypełniają ankiety jednym długopisem, każdy chce być pierwszym. Przykre to ale prawdziwe. Pozdrawiam, dbajcie o siebie. ♥️
super Tatka, trzymajcie się.
Mam pytanie.Czy wy jako chorzy na CML jeździcie normalnie na wakacje i korzystacie z uroków wiosny i lata?Moja mama jest chora ,1miesiac bierze tabletki Glivec dawka 400 boi się wyjść nawet na spacer i chodzić po słońcu jak jest miła wiosenna pogoda i max 15 stopni.Jak wy sobie radzicie latem i wiosną jak jest słońce?
Normalnie jeżdżę na wakacje, siedzę na słońcu. Teraz może bardziej pilnuje żeby smarować się kremami z filtrem.Mam małe dzieci i całe wakacje spędzam na plaży nad jeziorem lub morzem. Jednak rzeczywiście skóra reaguje trochę inaczej, przy długim przebywaniu na słońcu bez dobrego kremu, pojawiają się u mnie przebarwienia, czasami wysypki. Ale myślę, że to jest sprawa indywidualna. Można, nawet trzeba żyć normalnie. :)