Rak piersi
Jestem po mastektomii dwa lata i nie mogę jeszcze dojść do równowagi ,nie mam żadnego wsparcia borykam się z nim sama ,czasami mam wszystkiego dosyć.Proszę o jakieś rady bo nie mam nawet z kim o tym porozmawiać .
-
mariola, a co mówią wyniki?
dasz radę miła moja:)
buziole
-
andzia, ja 2 lata ponad jestem po chemii i radio
ciągle nie jestem w super formie
ale trzeba się starać ćwiczyc, ruszać
ale i tak od czasu do czasu ogarnia mnie niesamowita niemoc...
lekarz mói, że stres może mieć w tym bardzo duzy udział!!
-
Cześć moje drogie,wczoraj odebrałam wyniki histopatologiczne,5 czerwca konsylium jaka chemia;co dalej zobaczymy:,ale dzięki Wam trzymam się,nie ryczę tylko myślę,to chyba dobrze;pozdrowionka,buziaczki;;dzięki że jesteście
-
witam serdecznie 4 kwietnia mialam usunieta piers i wezly teraz czekam na radioterapie chemii nie bede miala radioterapie mam miec w poznaniu poniewaz tam mialam na szamarzewskiego operacje bardzo prosze maze jakas pani byla juz na radioterapi i napisala mi co trzeba zabrac gdzie jest hotel prawdopodobnie to hotel siostr zakonnych w poznaniu slyszalam ze przebywa sie tam od poniedzialku do piatku i do domu i tak przez 6 tygodni bardzo prosze o jakakolwiek informacje pozdrawiam wszystkie panie serdecznie
-
slomka, ja tez 2 lata, tez mało pamiętam, organizm ma taką zaletę, że wyp[iera smutne doswiadczenia
Krycha, ja też sciełam na 3 mm, a potem perukę przestałąm nosic 3 miesiace po ostatniej chemii
szybko zleciało:)
-
Krycha zobaczysz nie obejrzysz się a już będzie po chemii.Ja też odrazu obcinałam na krótko, nie było problemu z walającymi się wszędzie włosami. Włosy bardzo szybko potem odorastają o wiele mocniejsze i kręcone. Będzie dobrze , ja jestem 2 lata po chemii i już mało co pamiętam z tego trudnego okresu
-
cześć Dziewczyny, dzisiaj mija drugi tydzień po pierwszej chemii a już od wczoraj wychodzą mi włosy i to masowo. Wczoraj rano zaczęła boleć skóra głowy a wieczorem kiedy pociągnęłam ręką po włosach miałam już mnóstwo włosów na dłoni. Dzisiaj wybrałam sobie perukę, to w ramach NFZ i kupiłam dość gustowny turban. Jestem też umówiona z fryzjerką i każę się ogolić ale tak na 2 milimetry. Nie chcę czekać aż same wypadną. Boli mnie skóra głowy a skóra na nogach lekko piecze jak po opalaniu. Dzisiaj za oknem kiepska pogoda, wieje i jest zimno. To wszystko razem nie jest zbyt budujące. Czytam mądre książki i usiłuję budować dobry nastrój. Rybenka, cieszę się, że już jesteś po zabiegu i znowu dodajesz sił i wiary. Dziewczyny jesteście wspaniałe, wiem, że się powtarzam ale jeżeli tylko włączam laptop to zaczynam od naszego forum. Dobrze być wśród swoich niezależnie czy są daleko czy tuż obok. Pozdrawiam serdecznie
-
Andziapolska dziekuje za miłe słowa , ja też chodziłam w kolorowych chustkach i czapeczce z daszkiem . Rzadko w peruce ,a jak wlosy tylko zaczęły odrastać to chodziłam z gołą głową . Jak wkleja się zdjęcia ? Bo bym wkleiła . Mam nadzieję , że z Ewą ok . Jak się czuje ? Ściskam mocno :)
-
Barbara, ćwiczenia są bardzo ważne!
sama w domu możesz ćwiczyć
ja ćwiczyłam w każdej wolnej chwili, bolało na początku jak piorun, ale po miesiącu już nie było tego bólu
sciskam
-
wlasnie skonczylam 10 zabiegow po 45 min ale teraz nie moge zaczynac nowych bo czekam na radioterapie te bole to na zmiane pogody mam takie spalam tez na nie bardzo twardym materacu ale wczoraj przenioslam sie na twarda kanape i juz lepiej mi sie spalo nawet z klinem oby pomogla ta zmiana spania pozdrawiam dziekuje za odpowiedz