Przewlekła białaczka limfatyczna u osób "młodych"
Witam!
Założyłam ten temat, bo na PBL chorują prawie wyłącznie osoby starsze. Jest to nieuleczalna postać raka układu limfatycznrgo (w oststeczności stosuje się chemioterapię, która często przynosi więcej szkody, niz pożytku), U mnie zdiadnozowano PBL w wieku 47 lat, czyli ponad 3 lata temu. Niestety od pwenego czasu nastapiła szybka progresja choroby. W przyszłym tygodniu mam badania kontrolne, po których zapadnie decyzja o ewentualnym rozpoczęciu chemii. Nie muszę pisać, jak sie czuję i co przeżywam.
Poszukuję osób z PBL w zbliżonym wieku, aby mieć z kim wymienić doświadczenia. Kilkuletni okres przeżycia, jaki daje ta choroba, to dla osób w podeszłym wieku stosunkowo dobra perspektywa, co innego dla tych, którzy dopiero zaczęli swoje majwiększe zyciowe osiągnięcia. Wiem, że takich osób jest bardzo niewiele, ale mimo to liczę na odzew.
Trzymajmy się, razem będziemy silniejsi!
Małgorzata
-
Monia, oby tak dalej! A może jak masz tę świadomość, że masz lepsze wyniki to i mroczki i nocne poty zniknęły? ;) Czasami sobie myślę, że nasze samopoczucie zależy od tego co nam w głowie siedzi.
-
Czosnek kocham zawsze i wszędzie :) Taki młody czosnek z prawdziwymi malinówkami :) Tęsknię już za latem :)
-
Tak Nala czytam i robiłam sałatki wg Twojego przepisu polecam wszystkim.! Jesteś zdolna dziewczynka.
-
Ja się faszeruje Bio-Marine biorę nawet 4 tabletki dziennie oprócz tego czosnek do prawie wszystkiego dużo owoców i warzyw.
-
Gosiu - Boże !!!!! Ktoś to czyta??? Bo ja pisze a mam wrażenie...... że nikt nie czyta :( dlatego Twe słowa to miód ma me serce :)
-
Nala Twoje przepisy są rewelacyjne kilka wyprobowalam !
-
Jola trzymam kciuki za Ciebie daj znać w czwartek po wizycie
-
Monika super b. się cieszę !
-
Qwert - oj to przykre, że tak bidulka się przeziębia. Dobrze, że choć obywa się bez antybiotyku. Nie wiem co Ci poradzić. Dietetyka??? Są naturalne metody wzmacniania. Może coś podpowie?
-