Joka0 napisał:Aniu zazwyczaj mówią, że leczenie rozpoczyna się przy 100 tys WBC, ale może Twój mąż ma inne wskazania i trzeba leczenie rozpocząć wcześniej. Ja zasięgnęłabym opinii u innego specjalisty. Nie pamiętam gdzie się leczycie, ale w Łodzi jest prof Robak i on jest specjalistą w pbl
prof robak jest super najlepszy w tym kraju!!!!
kochani leczymy się w Katowicach w klinice .zawsze mówiła że powyżej 100 wbc a wczoraj że im wcześniej tym lepiej .
Węzły ok , w nocy się nie poci śledziowa tak jak pisałam 2 cm większą. To poważna sprawa aby się podjąć takiego leczenia jak się ma 49 wbc
A profesor Robak? Jak się do niego dostać na jakąś konsultację. Tacy lekarze nie mają wogóle prywatnych gabinetów.
Jestem wystraszona jak nigdy. Mąż prawie słaby wyszedł od lekarza tak go wystarczyła.
Że lepiej że będzie słaba żeby nie czekać jak będzie choroba osłabić.
Mam następną wizytę 15stycznia musze chyba do tego czasu poszukać konsultacji
Aniu ja się leczę w Łodzi i prof. Robak nie przyjmuje prywatnie też chciałam do niego pójść ale przyjmuje w por hematologicznej raz w tygodniu chyba w poniedziałki zadzwoń podaje CI nr tel.42/6895653 .jak we wrześniu leżałam w szpitalu to dzięki profesorowi nie dostałam jeszcze chemii mając 102 tyś białych
Aniawajs napisał:
kochani leczymy się w Katowicach w klinice .zawsze mówiła że powyżej 100 wbc a wczoraj że im wcześniej tym lepiej .Węzły ok , w nocy się nie poci śledziowa tak jak pisałam 2 cm większą. To poważna sprawa aby się podjąć takiego leczenia jak się ma 49 wbcA profesor Robak? Jak się do niego dostać na jakąś konsultację. Tacy lekarze nie mają wogóle prywatnych gabinetów. Jestem wystraszona jak nigdy. Mąż prawie słaby wyszedł od lekarza tak go wystarczyła. Że lepiej że będzie słaba żeby nie czekać jak będzie choroba osłabić.Mam następną wizytę 15stycznia musze chyba do tego czasu poszukać konsultacji
Bez nerwow...nie ma powodu aby sie przedwczesnie denerwac. Z tego z piszesz lekarz jest nie do zaakceptowania.
Argumenty wiekowe (zakladam ze maz jest mlody) oraz rozpoczecie leczenia aby nie oslabic organizmu to kompletna farsa - musisz zmienic lekarza. Z tego co piszesz nie ma absolutnie zadnych podstaw aby wlaczyc chemie wiec nie daj sie ani zastraszyc ani w to wrobic. Wrecz odwrotnie - im dluzszy "watch wait" tym lepiej. Nie jest lepiej any podawac trucizne wczesniej i bez powodu. To nie jest moja opinia - to jest opinia i standard kazdego lekarza ktory wie jak podchodzi sie do PBL.
Nie ma tez pozaru wiec na spokojnie.
W Krakowie/Lublinie sa tez znakomita klinika ze specjalistami od PBL. Zadzwon pod sekretariat, wyslij emaila z prosba o pomoc. Opisz sytuacje... Dostaniesz odzew na 100%.
Lublin:
HEMATOLOGIA
Dr hab. n. med. Marek Hus
Katedra i Klinika Hematoonkologiii Transplantacji Szpiku AM w Lublinie
20-081 Lublin, ul. Staszica 11
tel. 81 534-54-68, faks 81 534-56-05
e-mail: markhus@go2.pl
Krakow
http://www.su.krakow.pl/o-k-kl...
dr hab. med. Wojciech Jurczak
lek. med. Magdalena Piotrowska
Wiem , ze jest tez cos dobrego w Chorzowie ale nie mam namiarow...
Jak byłam na spotkaniu pbl, ktoś radził, żeby do lekarza chodzić z drugą osobą, bo wtedy jest szansa że więcej zapamiętamy ( każdy coś innego zapamięta ). Zapisywać pytania jakie chcemy zadać lekarzowi i zapisywać najważniejsze odpowiedzi. Nerwy robią swoje i połowy potem nie pamiętamy.