Jak długo żyjesz z Glivec?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

14 lat temu
Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
4907 odpowiedzi:
  • Wróciłam dotleniona morzem i wracamy do rzeczywistości 8.09.2016 r. kolejna wizyta :-)
  • Trzymam kciuki i serdecznie pozdrawiam
  • http://www.szpiczakmnogi.pl/aktualnosci/nowosci/812-zaproszenie-na-spotkanie-z-cyklu-wsp%C3%B3lna-droga-w-lublinie czy ktoś był na takim spotkaniu? warto iść?
  • Iwoska jak wyniki?
  • dora1119 niestety w wynikach widać urlop i jak to się mówi "żywienie zbiorowe" :-) bilirubina 2,8 a była 2,0- ALT i AST poniżej 100 nie ma źle, więc wracamy do dietki :-) a reszta super w październiku dostanę skierowanie na MMR więc zobaczymy czy Tasigna nadal działa Pozdrawiam
  • Iwoska a bierzesz coś na wątrobę?
  • Dawno tu nie pisałam.. Mam za sobą ciężkie lato. Od czerwca jestem na Tasignie i bez przerwy sa problemy z trzustką i wątrobą.W lipcu i sierpniu byłam na wizytach co tydzień i co tydzień była huśtawka - raz miałam zgodę na branie leku, za tydzień mi go wycofywano, bo bilirubina w kosmosie. Pod koniec czerwca pogorszył się stan mojej mamy, także chorej na białaczkę. Walczyłyśmy z chorobą półtora miesiąca. W połowie sierpnia zmarła. Choroba zaczęła się u nas prawdopodobnie w tym samym czasie, pięć lat temu, tylko u mnie od razu było to widac w wynikach, mama miała PBL, więc u niej rozpoznano chorobę dopiero trzy lata później. Może to kwestia wyczerpania, może przesądność, ale... Rozchorowałyśmy się w tam samym czasie, w tym samym czasie miałyśmy zaostrzenie choroby. Ona umarła. Czasem myślę, ze skoro tak się układa, to pewnie ja pójde niedługo za nią...
  • Dora1119 biorę Liv52 i silimarol. Madzialena walczymy!Ja miałam rok temu to samo Alt 300, bilirubina 3,5 - i dalam radę też wizyty co tydzień odstawianie i powrót, wczoraj minął rok jak bioręTasigne możenie jest super bo alt 94, bilirubin a 2 no ale MMR 0,0% więc warto - bardzo polecam Liv52 3xdziennie po 2 tabl.a żadne esentiale, hepatile mi nie pomagały a jak było bardzo kosmicznie w wynikach to na receptę hepamerz ale to 120 zł na 2 tygodni. odezwij się na priv razem damy radę
  • Iwoska ja raz dziennie biorę hepamerz i dwa razy po jednej esentiale forte jak narazie wyniki mam w normie
  • Madzialenko- bardzo przykra historia.Ty sie trzymaj. Zycze Ci zdrowia i wiary, bedzie dobrze.Pbl a pbs te dwie bialaczki sie rozniia od siebie nawet w leczeniu .

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat