Bardzo proszę Juras. A'propos jeszcze jedno pewnie przeczytasz na ulotce Debutir, że efektywność leczenia tym lekiem zauważalne są po 3 miesiącach minimum...Jak pisałem wcześniej bardziej powinieneś obserwować się i ewentualnie zmienić nawyki żywieniowe. Pozdrawiam i zdrowia życzę.
Hej ja zauważyłam że mam częste biegunki po owocach pomarańcze mandarynki kiwi toleruje tylko jabłka i banany a poza tym mam częste puste odbijania hematolog nie widzi problemu gastroskopie miałam 2 ostatnia 4 lata temu i też nie wiem czy to z leków z żołądka czy z nie takiej diety...
Witam Pani Jadwigo. Hm.. ja to wszystko znoszę źle I fizycznie i psychicznie. Wyniki też ciagle skaczą a to spadną o 0.5% a za chwilę rosną. Lekarka zastanawiała się znowu nad zmianą leku lub dawki na większą. Meczę się z tymi bólami . I ciagle jestem chora na antybiotykach praktycznie 3tygodnie w miesiącu tu antybiotyk. Bo to zapalenie oskrzeli to zapalenie zatok gardła i ciągle coś Dziecko kichnie w domu a ja od razu chora rozłożona.Sama nie wiem co myśleć. Ciężko też jak nie ma z kim pogadać (wymienić się doświadczeniami) co bierze to co ja bo tu chyba nikt nie jest na Iclusig. Czytałam że pisaliście o stopniu niepełnosprawności. Ja dostałam stopień znaczny i całkowitą niezdolność do pracy. A jak u Pani zdrówko? I u reszty forumowiczów? Pozdrawiam Was ciepło
Cześć, ja jestem po covid i wróciła nerwica lękowa, a już było tak „miło”. Mam wrażenie, że mocniej daje w kość głowa niż sama białaczka. Covid przeszłam łagodnie.
Dzięki Kadamana❤️ i dla Ciebie zdrówka.
Witam. Chciałem zapytać jak u Was kondycja szczególnie wątroby na badaniach USG przy braniu tego leku. Bo mi zawsze wychodzi ogólnie stłuszczenie w jakimś tam stopniu chociaż enzymy wątrobowe narazie wychodzą ok. Moja hematolog stwierdziła że każdy tak ma po paru latach przy tej chorobie i żeby wprowadzać odpowiednią dietę. I żeby obserwować co jakiś czas poziom glukozy czy cholesterol. Bo widzę że to się trochu też podnosi a ruchu to ogólnie to człowiek ma dużo mniej teraz. A nie chce mieć jeszcze dodatkowo cukrzycę i innych dodatkowych chorób. Pozdrawiam i czekam na jakieś opinie bo ostatnio coś mało się udzielacie hehe.
Hejka Kadamana. Ja biorę od początku choroby tj. od 2013 roku imatynib. Tylko ten lek oryginalnie nazywał się glivec. Od paru lat robią to już polskie firmy z imatynibem też w składzie. Obecnie to biorę nibix ale spotkałem się też z innymi nazwami, chociaż to dalej to samo tak mniej więcej.