Witam. Czy przy braniu tego leku robiliście jakieś badania w kierunku nietolerancji i alergii pokarmowych? Bo na pewno ten lek działa niekorzystnie na jelita i występują częste biegunki i problemy żołądkowe. Jak ktoś coś to bardzo proszę o jakieś pomocne informacje. Pozdrawiam!
Juras, u mnie tkz. rewolucje jelitowe właśnie zaczęły się gdy zacząłem brać Imatinib. Najpierw Nibix teraz Accord. Informowałem swoją hematolog, zaleciła mi Debutir, lek który ma błogosławienne działanie na jelita właśnie. A sam podjąłem decyzję o wizycie u gastroenterologa u którego zrobiłem także kolonoskopię. Stwierdził mikrozapalenie jelita które to w obecnych czasach i nawykach żywieniowych ma znaczna część populacji. Potwierdził zdanie Pani hematolog o wspomaganiu się Debutirem. Powiedział także aby obserwując symptomy idące z jelit dostosować swoje nawyki żywieniowe aby złagodzić skutki jelitowo żołądkowe. I to wszystko. Subiektywnie mogę powiedzieć, że gdy ograniczam nabiał...jest lepiej.
Dzięki Arturecki za szybką odpowiedź, pozdrawiam. Też mi się właśnie wydaje że jakieś mleczne rzeczy nie za bardzo odpowiadają od pewnego czasu moim jelitom. Właśnie zakupiłem Debutir Forte zobaczymy co zdziała w tej sprawie. Jak ktoś jeszcze może się podzielić jakimiś spostrzeżeniami to byłoby bardzo miło.