JadwigaP witam. Byłem u kardiologa z tydzień temu robione miałem EKG przez parę dni i wszystko ok. Przy okazji zrobił mi USG serca i mówił że nie widzi jakiś zmian. Ale przepisał mi potas, magnez i jakiś koenzym Q10. Przy okazji biorę jakiś pramolan na nerwy i widzę że to serce się uspokoiło, tzn. jest teraz wolniejszy puls. Pewnie to przez nerwy bo jest ich trochu trochę i może też przez te gorąca co były. Kwas moczowy mi podskoczył i mam minimalnie poza maksa.
Dzień dobry wszystkim 🙂 czy ktoś ma listę leków/substancji niedozwolonych, których nie można stosować przy imatynibie? Jedyne co wiem to, że paracetamol, grejpfrut i dziurawiec są zakazane.
Proszę o pomoc.
P. S. Jestem już kilka dni po przyjęciu 3 dawki. Od strony technicznej placówki medyczne nie są do tego jeszcze przygotowane. Był problem, żeby w systemie zaznaczyć, że przyjmuję 3 dawkę czy wygenerować certyfikat, który w dalszym ciągu pokazuje i informuje o przyjęciu 2 dawki z 2. Samopoczucie po 3 dawce nie jakieś najgorsze: temperatura 38, dreszcze, ból reki. Jak po 2 poprzednich.
Pozdrawiam wszystkich
K.ania Jaka przerwa była między 2 a 3 dawka szczepienia u Ciebie. Czy robiłaś wyniki na p. ciała czy tak z automatu bo jest e skierowanie.Ja będę się upominać od hematolog skierowania na p. ciała.
My przy imatynibie mamy pewne ograniczenia, tak jak wspomniałas .Listy co można i co nie nigdy nie widziałam, zawsze na bieżąco się szukało informacji. Pozdrawiam i zdrowia życzę.