Bardzo dziękuję Tatka, przyda się wsparcie bo psychicznie jest słabo co przekłada się na złe samopoczucie:(
Chciałabym podzielić się z Wami wiadomością, iż wczoraj zostałam zaszczepiona pierwszą dawką przeciwko Covid 19-firmy Pfizer. Dzień wcześniej się zarejestrowałam, podobno ktoś wypadł i zadzwonili do mnie, pomimo iż jeszcze przecież nie Nasza kolej...
Hey
A ile masz lat jeśli można zapytać ?
Ja jutro idę na szczepienie astrą.
Zobaczymy jak mój organizmie się zachowa, mam nadzieje że będzie Ok.
bageta40 piszesz, że się zarejestrowalaś. Ruszyła u was rejestracja osób przewlekle chorych na szczepienia?
Jeśli chodzi o początki choroby to psychicznie też było mi bardzo ciężko. Na szczęście miałam duże wsparcie rodziny. Teraz minęły juz ponad dwa lata jednak strach dalej siedzi gdzieś tam głęboko.
Maronia ja zaniosłam do lekarza rodzinnego zaświadczenie od hematologa. Lekarz rodzinny od razu wystawił e-skierowanie, przekazał papiery do rejestracji i kazał czekać na telefon między 1 a 8 marca jak ruszy rejestracja...A tu na drugi dzień taka niespodzianka z tym telefonem. Nawet nie zdążyłam się nastawić psychicznie. Może nawet lepiej bo strasznie obawiałam się tego szczepienia jak zareaguje mój organizm.
Dziewczyny tez się boje tej astry jutro.
No ale skoro już mam termin to pójdę na astrę.
Mam nadzieje że będę czuła się dobrze.
Pozdraiama
Maronia głowa do góry, żyj normalnie i staraj się czymś zająć myśli bo zadreczanie siebie nic nie da. Może to głupio zabrzmi, ale jak zachorowalam też było dlaczego ja, ja żyję a dużo moich znajomych już odeszło i nie byli chorzy na białaczkę. Życie samo pisze scenariusze i nas weryfikuje. Pozdrawiam i życzę duuuzo optymizmu i nadziei, zdrowia ♥️