Słuchajcie, a czy możliwe jest, by Sprycel brany już ponad rok dopiero teraz dawał skutki uboczne np. w postaci zawrotów głowy i szumów w uszach? Mieliście coś podobnego i co to może oznaczać? Wyniki krwi wskazują na delikatną anemię, ale hematolog powiedział, że nie to jest powodem.
Dziewczyny bo my jesteśmy testerami i my dokładnie możemy ocenić co się dzieje podczas brania lekarstwa.Pamietam jak brałam glivec to pierwszy miesiąc był bardzo ok a potem się zaczęło dziać aż dawkę zmniejszono. Wydaje mi się, że te leki nowej generacji na pbs u nas jeszcze nie są do końca rozpoznane co do reakcji organizmu. Zresztą każdy ma inne skutki uboczne. Pozdrawiam i życzę zdrówka
Cześć wszystkim. Jestem po roku leczenia, BCR 0,113 % , więc na granicy normy . Poza tym wyniki krwi ok. Przyjmuję imatynib 600 mg od lipca , zwiększyli mi dawkę ponieważ wynik BCR stanął w miejscu , teraz po 3 mies większej dawki wynik spadł z 1,1% do 0,11%. Szału nie ma , tragedii tez nie 🙃. Lekarz pytał czy chcę zmienić leczenie ? W ostateczności zostałam przy Imatynib 600 , ale nie wiem czy dobrze zrobiłam? Teraz wyniki mam zrobić na koniec stycznia i w lutym będzie wszystko jasne! Co o tym myślicie .... ?
Bardzo Was wszystkich serdecznie pozdrawiam .
cześć 🙂 Czy komuś zdarzyło się, że po miesiącu nie było jego wyników?