Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Asatol- to dobre informacje! A jak samopoczucie taty?
-
Witam po długiej przerwie. Mój tata czeka na wyniki badania histopatologicznego. Tomograf pokazał rozmiar guza, grubość. Węzły chłonne i wszystko w okolicy pęcherza czyste. To dobra wiadomość. Oby wyniki histop.też były pozytywne na ile to mozliwe. Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo słońca. :)
-
heniek
Mąż kazał cię pozdrowić i bardzo ci dziękuje za porady, a jeszcze nie raz będziemy mieć pytania
-
heniek
Mąż jest bardzo osłabiony, ale ja nie daje za wygraną i dziś pomagałam mu chodzić, potem zmuszałam do podnoszenia się na drabinkach. Nawet szukam pretekstu by się musiał podnieść. Jak pierwszy raz dziś wstała zaczoł wymiotować, siostra powiedizała, że to po tej narkozie i potem było lepiej.
Całą jego rodzinę poinformowałam, że nie jest potrzebne siedzenie przy nim tylko pomoc w chodzeniu taki podstęp bo teraz wszyscy jak go odwiedzają to każą mu wstać a zwłaszcza bracia i pomagają by siadał, chodził. Bardzo ważne bo po kilku próbach chodzenia jelita zaczęły lepiej pracować. Natomiast boj się tego blokowania w jelitach. Ale jak zacznie jeść jakieś jogurty napewno pomogą.
-
dziękuję za odp tato był w pn przyjęty do szpitala a we wtorek robili mu operację na wypisie ma własnie napisane to co wyżej napisałam o badaniu histo.
do lekarza mamy zgłosić się 9 maja więc niedługo , mam juz b.dużo pttań do lekarza własnie
pozdrawiam :)
-
kladia z tego co sprawdziłam to tata ma raka, a jest to rak nieokreślony, najlepiej zapytaj sie lekarza, on na pewno Ci wszystko wytłumaczy. Wydaje mi się to najrozsądniejsze:)
Piszesz, że tata wyszedł ze szpitala, ma jakieś wyniki? histopatologiczne zazwyczaj są po 2-3 tygodniach.
Pozdrawiam i pisz co i jak, tutaj na pewno znajdziesz pomocną dłoń:)
-
heniek
jak uniknąć zablokowania jelit? zrobiłeś coś nie tak,że Ci zablokowały się?
-
Witam was wszystkich serdecznie .
Niestety rak też dopadł mojego Tatę, wczoraj wrócił ze szpitala na wypisie na napisane
ROZPOZNANIE: C67.9 GUZ PĘCHERZA MOCZOWEGO ( Z tego co się orientuję to złośliwy)
BADANIE HISTOPATOLOGICZNE :
PĘCHERZ MOCZOWY GUZ WYC: CARCIONOMA UROTHELIALE PAPILLARE LG
PĘCHERZ MOCZOWY GŁĘBOKI WYC: INFILTRATIO FOCALIS TELAE SUBMUCOSAE.
Proszę napiszcie jeśli wiecie co to znaczy
pozdrawiam serdecznie
-
Operacja trwała 7 godzin, jest bardzo słaby pomimo, że była to operacja laporoskopowa.
Nie może się podnieść nawet po drabinkach jest ciężko, w pierwszym momencie jak z wózka po przewiezieniu z intensywnej opieki chciał wstać stracił grunt pod nogami. Dziś od 7 dni zaczoł dostawać po kilka łyżek kleiku bo jelita muszą pracować, musi sporo ćwiczyć bo jest to konieczne. Takie podnoszenie po drabince daje efekty, jutro nauka chodzenia. Ja go motywuję, że w domu czeka jego 3,5 roczna córka i 11 letni syn. A i ważne ta dieta o której pisał heniek, dziś kupiłam NUTRI DRINK taki napój 200 ml ma pomagać, ale strasznie drogi.
Heniek daj znać jak sobie pomagałeś w tj diecie czy piłeś te Drinki .
-
agatap
i jak mąż się czuje? mój mąż ma to dopiero przed sobą za dwa tygodnie.