Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    emma
    heniek
    operacja się udała, był operowany laparoskopowo dziś byłam na intensywnej, podobno jutro będzie przeniesiony na normalną, salę. Operował męża Prof. Chłosta w Szpitalu Uniwersyteckim w Krakowie.
  • 12 lat temu
    Agatap daj znać czy wszystko OK a na pewno tak będzie!!!
  • 12 lat temu
    heniek
    mąż miał dziś operację, trwała ok. 7 godzin, jutro jadę do niego bo dziś nie można było go zobaczyć, zadzwonił jak się wybudził, dam znać jak wszystko poszło,
  • wand mam dobrego lekarza w Warszawie, jeśli jesteś zainteresowana pisz maila czarownica44@o2.pl
  • 12 lat temu
    Jestem matką 28-letniej córki. W kwietniu miała cystoskopię przeprowadzoną w Centrum Medycznym Damiana w Warszawie przez dr R. Jardanowskiego. Moja córka leczy się u niego 2 lata prywatnie, płacąc za każdą wizytę.To już druga z kolei cystoskopia - koszt 4 400 zł. W czasie cystoskopii wycięto część przewodu moczowego,stwierdzono kożuchowaty obszar wchodzący na 1mm w błonę śluzową pęcherza moczowego,z którego pobrano 5 wycinków na badanie histopatologiczne.Mam pytanie-czy ktoś z Was leczył się u tego doktora i jaką ma opinię na jego temat? Nie mieszkam w W-wie ,poczytałam sobie na jego temat na portalu rankinglekarzy.pl ,ma złą opinię.Czy ktoś mógłby mi polecić dobrego lekarza w Warszawie?
    Pozdrawiam i proszę o odpowiedż
  • Heniek, ja Ciebie stawiam za wzór mojemu tacie :)
    Tato znajomej jeździ z workiem na nartach, więc Ty na łyżwach też pewnie dasz radę.

Tato jutro idzie do szpitala na drugi cykl chemii. Pierwszą zniósł całkiem nieźle. Wczoraj dla odstersowania poszliśmy na żużel, ale były zawody! Głowę daję, że tato na te dwie godziny zupełnie zapomniał, że jest chory.
    Operacja wycięcia pęcherza ma się odbyć do końca maja.

Pozdrawiam
  • 12 lat temu
    a jak działa ten pas? czy jest bardzo pomocny? i jak go dostać?
  • 12 lat temu

Heniek, jak to przepuklina??? o co chodzi?
  • 12 lat temu
    Heniek a przed chorobą też byłeś aktywny fizycznie?
  • 12 lat temu
    kaja
    czekamy na operacje, będzie za trzy tygodnie. jak na razie jest wielki stres i strach. niech to już będzie za nami:-(

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat