Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Heniek
    Dona1955
    Mąż zaczyna odzyskiwać apetyt, dużo chodzi jest jeszcze w szpitalu bo dostaje antybiotyk, który musi być podawany bo pojawiła się jakaś bakteria. Bardzo tęskni za dziećmi, a dzieci za nim.
  • 12 lat temu
    Misia ;dzieki za zainteresowanie; pierwsze badanie po turt mialam po 3 miesiacach potem po 6 miesiacach i teraz c zekam na cystoskopie na poczatku lipca ,ale MAM NADZIEJE TROCHE PRZYŚPIESZYĆ badanie. a co t.j tk napisz czy Twoja mama jest dawno po diagnozie i jak sie czuje czy wszystko w porzadku przesylam pozdrawienia i causki dla Ciebie i Twojej mamy takze pozdrowienia dla wszystkich
  • 12 lat temu
    jola 1 jeśli mogę się wtrącić czemu tak rzadko miałaś robioną kontrolą cystoskopię? Chyba że już dawno miałaś zdiagnozowanego tego potwora. Bo na początku z tego co się orientuję, to częściej się robi badania kontrolne. Moja mama tak ma. Cystoskopia co 3 miesiące do tego tk. Ale jeśli pokazała się krew to koniecznie do lekarza nie ma na co czekać. Pozdrawiam i życzę zdrówka
  • 12 lat temu
    Wciąż czekamy na wyniki badania. Mają być w połowie nadchodzącego tygodnia. Tata czuje się dobrze. :) Oby było dobrze na ile to możliwe. Pozdrawiam wszystkich majowo i serdecznie. :)
  • Witam cieplutko wszystkich proszę powiedzcie mi czy przed zabiegiem usunięcia pęcherza mieliście naciek na mięśniówkę, bo ja nie mam a mimo wszystko mam mieć usunięty pęcherz
  • 12 lat temu
    Dzieki Czarownica i Heniu za odpowiedz , tak mialam zdiaznowanego raka ta g1-2 rok temu mialam dwa razy kontrolną cystoskopie bylo wszystko czyste ,wiec moze to tylko jakas infekcja w poniedzialek sprobuje zbadac mocz czy u Was przy nawrotach tez pokazala sie krew .Zycze wszyskim duzo zdrowia i o wszyskich sie martwie tak Hania milczy a zawsze byla taka troskliwa mimo swojego cierpienia Haniu jak nas czytasz to odezwij sie czekamy
  • 12 lat temu
    Witajcie Kochani:)
    Dawno mnie tu nie było, ale staram się być na bieżąco. Sama mam ostatnio problemy ze zdrowiem i tak jakoś to wszystko wygląda. Na szczęście z mamą wszystko ok., chociaż ostatnia wlewka dała nam trochę popalić, ale wszystko w porządku:)
    Heniem jestem pełna podziwu ile Ty masz w sobie siły i takiej dobrej energii:)
    czarownica buziaki również dla Ciebie i wnucząt:)
    ania2 o Tobie Kochana też pamiętam:)
    Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrówka:)
    A Hania wciąż milczy......................
  • WITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH:)
    Potrzebuję pomocy, mianowice potzebny mi namiar na dobrego onkologa najlepiej oczywiście z podwója specjalizacją urologiczną, takiefo w okolicach KONINA, KALISZ ŁODZI, POZNANIA, jesli tylko ktoś moze mi pomóc prosze o mail:iwkaa32@onet.eu
  • 12 lat temu
    heniek
    Czy możesz nam napisać co jest refundowane: bo dziś w sklepie medycznym dowiedziałam się, że tylko worki, płytki i jakaś pasta. A jeśli chodzi o jakieś płyny gaziki do mycia to podobno nie, bardzo proszę daj znać czym należy pielęgnować, czym myć .
  • jola t krew w moczu to raczej nie najlepsza prognoza, radzę jak najszybciej skontaktować się z lekarzem i zrobić badanie moczu.
    Kamienie usuną i bedzie dobrze:)
    Pozdrawiam i czekam na Twoje wyniki, oczywiście wierzę, że bedzie dobrze:))

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat