Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • kocica czarownica wszystko Ci wytłumaczyła i nie ma się co załamywać, tak czy siak naprawdę nie ma tragedii. Najważniejsze, że żyjemy :))))))))))
  • kocica czarownica wszystko Ci wytłumaczyła i nie ma się co załamywać, tak czy siak naprawdę nie ma tragedii. Najważniejsze, że żyjemy :))))))))))
  • czarownico napiszę do Ciebie maila z pytaniem które nie chciała bym żeby wszyscy widzieli
  • Boże to jest jakaś masakra, ale czarownico zastanawia mnie jedno rak nie nacieka i nie jest inwazyjny więc dlaczego usuwanie pęcharza? dlaczego nie chemia dopęcherzowa?? wlewek BCG nie może bo po pierwszej wlewce złapał gruźlice! a to przezcewkowe usuwanie miał tylko 1 raz, o co chodzi w tym wszystkim . nie wiem co robić co myśleć siedzę i płaczę
  • kocia23118 witaj na forum:)) Jeśli chodzi o 100% to nie wiem dlaczego tak powiedziała Wasza pani docent bo niestety, ale to zależy nie od lekarza lecz od długości kreski na jelicie i nie każdy człowiek ją posiada. Można to stwierdzić dopiero po otworzeniu brzucha, czyli w czasie operacji. Jeśli zrobi pęcherz z jelita to bardzo dobrze, ale może być rozczarowanie jak tata obudzi się z workiem. Moja operacja trwała 9 godzin, a w szpitalu byłam prawie miesiąc czasu. Ponieważ kobieta ma więcej narządów do usunięcia to możliwe, że tata będzie krócej na stole, a pobyt w szpitalu będzie zależał od stanu zdrowia. Jeśli chodzi o jedzenie to na początku kroplówki, a później normalnie, najpierw dieta , lekkostrawne jedzenie, a potem już wszystko. To teraz o siusianiu, początki są trudne, trzeba trenować trzymanie moczu. Na pewno będzie terapeutka i powie jak to robić:)) Pozdrawiam i głowa do góry, będzie dobrze:))
  • majka6301 mój tato ma mieć zrobiony pęcherz z jelita. pani DOCENT Kołodziej z wrocławia (ona ma operować) powiedziała że daje 100 % że pęcherz z jelita ale z tego co zdążyłam przeczytać tutaj zaczynam wątpić... jestem załamana :(
  • Witaj Karolina-kocica musisz napisać coś więcej, czy to ma być zastępczy pęcherz zrobiony z jelita i wtedy na pewno czarownica Ci pomoże bo ona jedyna na tym forum tak ma, czy też odprowadzenie moczu w formie stomii też przy u życiu jelitka, ale w drugim przypadku pełni ono funkcję łącznika z moczowodami.
  • witam, jestem tutaj nowa i mam kilka pytań do was ponieważ jestem przerażona bo mój tato w poniedziałek ma operację wycięcia pecherza i ma mieć zrobiony z jelita w związku z tym kilka pytań. ile trwa operacja? ile się leży w szpitalu po tej operacji? jak tato bedzie dostawał jedzenie? jak będzie "załatwiał potrzeby " skoro nie będzie miał czucia i wogóle jak to wygląda? błagam o odpowiedzi pozdrawiam karolina
  • 11 lat temu
    czarownica44 i inni ,-bardzo dziękuję za pomoc i wasze cenne wskazówki, naprawdę się przydały. Przenoszę się na dyskusję o raku szyjki macicy, bo u mamy zdiagnozowano właśnie to, może tam więcej się dowiem. Tu wpadłam z powodu założonej nefrostomii. Trzymam mocno kciuki za Was, pa.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat