Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    jestem tutaj nowa.Od miesiąca szukam jak oszalała informacji o guzach pęcherza-ma go wykrytego moja mama.Ona mieszka w Londynie i nie zawsze chce mi wszystko powiedzieć,Może macie jakieś info dotyczące tamtejszej służby zdrowia?Nie wiem co jej doradzić czy powrót tutaj czy pozostanie tam.Tak bardzo się o nią boję...
  • 11 lat temu
    Ale już pisałam, że w badaniach moczu nic nie wychodzi, ani na posiew ani w ogólnym. Nie mogę przyspieszyć terminu... Wznowy nie mam, bo jeszcze nie stwierdzono nawet co to jest.
  • 11 lat temu
    Jagababa trzymaj sie dzielnie!
  • 11 lat temu
    jagababa nie możesz przyśpieszyć badania? Może być wznowa:(, ucisk to typowe, ale nie koniecznie, a zapach moczu taki jak zawsze czy mało ciekawy??Zrób badanie moczu, może nie jest źle:)
  • 11 lat temu
    Nacisk na pęcherz mam własciwie cały czas, Pieczenie też prawie non stop, coś mnie pobolewa i kłuje w dole brzucha, mam wręcz notoryczne uczucie parcia na mocz i oddaje go często to trochę.
  • 11 lat temu
    jagababa co to znaczy , że Twój stan się pogarsza?
  • 11 lat temu
    Za dwa tygodnie mam cystoskopię a mój stan się pogarsza.
  • 11 lat temu
    Fajny tydzień mieliśmy z tatą -cała rodzina razem, chociaż pogoda pod psem. Miałam taką refleksje, że ta choroba ma choć jedną "pozytywna "cechę-zbliża rodzinę.
  • 11 lat temu
    Z tą kartą parkingową to nie do końca się należy w naszym przypadku. Ja miałam , apotem zabrali bo mogę chodzić . Zależy pewnie też od miasta:)
  • 11 lat temu
    dodiderek
    z tego co dobrze kojarzę tata był operowany w Bielsku, to na wypisie ze szpitala powinnaś mieć napisane oznaczenia T i N, a na wyniku histo (jeżeli dostałaś taką dużą żółtą płachtę to na samym dole też jest oznaczenie tylko bardzo małymi literkami. Jeżeli chodzi o kartę parkingową to jak jest niepełnosprawność "znaczna" to karta się należy.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat