Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • czarownica44 pani doktor tłumaczy to tym że nie pogorszy się nie rozprzestrzeni i daje 100 % wyleczenia dosłownie to są jej słowa.
  • kocica23118 ja leczyłam się w onkologii w Warszawie i do tej pory jestem pod ich opieką. Wlewki miałam po każdym usunięciu guzów. Tak leczyłam się 5 lat i dopiero po 5 latach miałam usuwany pęcherz. powiedz mi w takim razie na jakiej podstawie Wasza pani doktor chce usuwać pęcherz?? Czym to tłumaczy??
  • jeden z lekarzy u którego byliśmy na konsultacji do puki nie zobaczył dokumentacji taty mówił co innego a jak zobaczył dokumenty to powiedział żeby robić co mówi pani docent, śmiech i kpina nie mają własnego zdania
  • ta docent kołodziej o której wspominałąm wczoraj ona prowadzi tatę i zastanawiam się czy ona Tobie nie podawała wlewek bcg bo prawdopodobnie ona jako jedyna w polsce się tym zajmuje
  • chodzimy do urologa onkologa i ci u których byliśmy na konsultacjach to samo urolodzy onkolodzy
  • kocica mam jeszcze pytanie, czy tata konsultował się z onkologiem-urologiem czy tylko z urologiem?? Czasami zastanawiam się do jakich lekarzy chodzicie, że takie problemy wynikają:(
  • kocica23118 napisał 14 godz temu Boże to jest jakaś masakra, ale czarownico zastanawia mnie jedno rak nie nacieka i nie jest inwazyjny więc dlaczego usuwanie pęcharza? dlaczego nie chemia dopęcherzowa?? wlewek BCG nie może bo po pierwszej wlewce złapał gruźlice! a to przezcewkowe usuwanie miał tylko 1 raz, o co chodzi w tym wszystkim . nie wiem co robić co myśleć siedzę i płaczę Nie płacz tylko poszukaj dobrego lekarza, skoro jest nieinwazyjny, bez nacieków to po co usuwać pęcherz?????
  • czarownica44 dokładnie byliśmy na konsultacjach u 3 innych lekarzy i każdy z nich ma odmienne zdanie na ten temat. tato ostatnią cystoskopie miał robioną na początku stycznia i nikt nie chce zrobiić kontrolnie teraz co się tam dzieje w tym pęcherzu. mój tato od miesiąca pije taką miksturę podaję linka http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_kapsaicyna_leczy_raka.html bardzo w to uwieżył i już nie wiemy co robić i kogo słuchać.
  • kocica23118 napisałaś, że każdy lekarz mówi co innego, czy to znaczy, że były różne opinie ?
  • majka6301 wiem i bardzo tobie i czarownicy dziękuję za słowa wsparcia i otuchy ale każdy z nas jakoś to wszystko przeżywa ja jestem straszną panikara i wogóle.... a najbardziej boli ze każdy lekarz mówi co innego...

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat