Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Witam Wszystkich czy u Was też takie upały???Masakra!!!
Jutro tata idzie do szpitala...
I znów czekanie...
I jakoś nic nie czuję jak będzie...taka głupia , babska intuicja...albo jej brak...raczej
A tata taki pełen radości, optymizmu, tak dobre się czuje, bardzo dobrze wygląda... a co w środku...
Gunia co u Was?
-
dodiderek wiesz ale już będziemy spokojni bo mama będzie w szpitalu teraz w domu cierpi bo musiała odstawić wszystkie leki a my tylko na patrzymy i nie możemy jej pomóc zobaczymy jak to będzie 17 lipca się okaże ale dzięki za odpowiedź
-
witajcie
wyrazy wspolczucia Anetka
ostatnio pisalam ze tata dostal skierowanie na posiew z ropy- bylismy z wynikami w czerwcu i dostal 2 antybiotyki- doustny i w plynie do stosowania na rane po tygodniu kolejna kontrola- nic. kolejny tydzien juz tylko 1 antybiotyk ten na rane- nic
i tak sie nam to ciagnie od Wielkanocy ale lekarz w koncu zmienil taktyke (kiedy juz na prawde chcialam zmienic lekarza) dal skierowanie na tk brzucha i miednicy, niestdty termin dopiero na koniec lipca a do lekarza z wynikami 7go sierpnia i dalej mordowanie siez codzienna zmiana opatrunkow... lekarz powiedzial ze mozliwe ze bedzie potrzebna kolejna operacja zeby usunac ta niegojaca sie zmiane - mam nadzieje bo innej alternatywy nie widze.
karola nie chce Ci psuc humoru ale nie nastawialabym sie ze operacje zrobia na drugi dzien, musza przygotowac pacjenta- badania, glodowka, leki - zalezne od pacjenta. moj ojciec lezal prawie tydzien nim zrobili operacje
-
heniek
nie wiem czy wysiłek fizyczny ma wpływ na wyniki moczu, ale może Cię przewiało. Piszę o tym bo sama tego ostatnio doświadczyłam. Przewiało mnie po nereczkach i od razu wszystkie parametry zapalne poszły w górę (jak przy zapaleniu pęcherza, tylko bez pęcherza :)) ) miałam nawet stan podgorączkowy a CRP podskoczyło na 70. Po antybiotyku wszystko wróciło do normy. Jeżeli chodzi o picie to u mnie też różnie bywa z tymi 2 litrami, ale w naszym przypadku jest bardzo wskazane wypijanie dużej ilości płynów właśnie ze względu na bakterie, które mają się świetnie i mogą szaleć w zagęszczonym moczu. Donna pisze że lekarz zalecił jej badania co pół roku, a mój co 2 miesiące kreatyninę, sód, potas a co pół roku morfologię. Już nie pierwszy raz na tym forum zauważyłam tak duże rozbieżności mimo że choroba ta sama. Życzę ci zdrówka
Anetko, bardzo mi przykro, wiem jak serce krwawi po utracie ukochanej babci.
Pozdrawiam Wszystkich
<3
-
Anetko szczere wyrazy współczucia,babcia już jest w niebie i z góry na pewno będzie się wami opiekować i już nie cierpi, co do worków to może oddać z powrotem do sklepu to komuś dadzą.
Heniek fajnie że wypad się udał i więcej takich a co do wyników z moczu to ostatnio pytałam lekarza jakie badanie powinnam robić to powiedział ,że co pół roku i uważać na mocznik i kreatynine bo badanie moczu zawsze nam wyjdzie złe,napoju ja wypijam od 1,5 litra do 2,zależy jak się pic chce,a co do wysiłku fizycznego to nie mam pojęcia jak to na nas wpływa,pozdrawiam serdecznie
-
Anetko wpisz tę info na forum :http://www.stomicy.org/forum/index.php?sid=a51a45f0a1a30e671e06ae140113fae9
Tam dużo osób potrzebuje dodatkowego sprzętu .Pozdrawiam Ciebie serdecznie. :D
-
Dziękuję za złożone kondolencje. Niestety bardzo szybko potoczyło się to ciężkie życie Babci, ale cieszymy się, że już nie cierpi. A najgorzej było patrzeć jak wszystko bardzo Ją boli a my nie wiele możemy zrobić.
Ponawiam informacje o pozostałych workach i płytkach, może komuś się przydadzą bo szkoda wyrzucać.
-
bolek1950 dzięki, walczymy dalej :)
Sok z żurawiny nie jest lekiem oczywiście, ale jest dobry po TURT - bo pomaga zwalczyć zakażenia i bakterie. Lekarze po tych zabiegach na pęcherzu przepisują przecież Żurawit, a to też jest z żurawiny. Sok oczywiście musi być nie słodzony - uważam, że nie zaszkodzi :)
Zdrowia życzę :)
-
Anetka160 - przyjmij wyrazy współczucia, pamiętamTwoje wpisy na forum... Bliski człowiek odchodzi, ale miłość do niego i nasze uczucia pozostają - nie idą na marne. Życzę Ci pięknych wspomnień o Babci - na pewno będzie czuwała nad wami z góry.
-
Witaj gaja niema potrzeby podawania soków żurawiny bo to nic nie pomorze tag1 to jest
bardzo dobry wynik ja miałem cały czas przez 7 lat g3 dopiero w 2013 r mialem usunięnty pencherz wlewki bcg są dość dobre mam wiele znajomych po wlewkach mają spokuj nawet 8lat
pozdrawiam i życze zdrowia